Nelu Ploieșteanu rămâne internat la ATI în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID-19. Artistul are mai multe organe afectate

Nelu Ploieșteanu rămâne internat la ATI în stare gravă, după ce s-a infectat cu COVID-19. Artistul are mai multe organe afectate
Foto: cinemagia.ro

Starea de sănătate a cântărețului Nelu Ploieșteanu rămâne gravă.Artistul în vârstă de 70 de ani se află în continuare internat, în stare critică, la Secţia ATI Toxicologie de la Spitalul Floreasca, după ce artistul s-a infectat cu SARS-CoV-2. Saturaţia de oxigen a ajuns la doar 50%, iar plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 70%.

Din păcate, Florin Condurățeanu a transmis luni căstarea artistului nu s-a îmbunătățit deloc, deși acesta este intubat și beneficiază de tratament. Din păcate, mai multe organe îi sunt deteriorate.

„Am vorbit acum două ore cu doamna doctorGrințescu,șefa de la ATI Floreasca. El a fost internat însă la ATI Toxicologie, pentru că dincolo era mare aglomerație. Situația este însă staționară. Rămâne în registul grav. Nu s-a înregistrat nici o îmbunătățire. Rămâne intubat, pentru că alte metode mai blânde nu au avut efect în cazul lui, cu sedarea aferentă.Marele necaz al maestrului este că el avea deteriorate mai multe organe din corp, din cauza unor boli ce s-au adunat înainte de infecția cu Covid. Are fibroză pulmonară. Pronosticurile nu sunt dătătoare de speranță. Se așteaptă un miracol”, a declarat Florin Condurățeanu, la Antena Stars, citează click.ro.

Nelu Ploieșteanu a refuzat internarea până când a fost spitalizat în stare critică

Artistul a refuzat inițial internarea în spital. Potrivit Antena 3, medicii au vrut să îl trimită și la un computer tomograf, însă ela refuzatși a ieșit din spital pe semnătură. Ajuns acasă, seara, starea lui de sănătate s-a agravat, nu mai putea să respire, se sufoca, ajungând din noula spital.

„Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor „Toma necredinciosul”, care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire”, a povestit Mara Bănică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”