Dulciuri gustoase de post! Reţeta de brioşe cu stafide

Dulciuri gustoase de post! Reţeta de brioşe cu stafide
FOTO: Pixabay.com

Una dintre cele mai rapide şi practice reţete de post, pentru dulciuri savuroase, este cea de brioşe cu stafide. Desertul poate fi preparat rapid şi uşor şi poate fi servit acasă, cu toată familia sau ca gistare la birou.

Reţeta pe care Unica.ro o recomandă are nevoie de următoarele ingrediente:

2 banane moi, foarte copate
1 fiolă de esenţă vanilie
1/2 ceaşcă ulei de floarea soarelui
1 ceaşcă apă minerală gazoasă
1 ceaşcă stafide
1/2 lingură scorţişoară
1 ceaşcă zahăr brun
1 plic praf de copt
2 ceşti făină

Modul de preparare pentru brioşele cu afine, de post:

Pentru început preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade şi pune hârtia de copt în tava specială pentru brioşe.

Făina, praful de cop, zahărul şi scorţişoara se amestecă într-un bol. Pentru brioşe cât mai pufoase, este recomandat ca ingredientele să fie cernute cât mai mult.

Separat se pasează bananele, cu o furculiţă. Nu pasaţi bananele cu mixerul.

Peste banane se toarnă esenţa de vanilie, uleiul şi apa minerală apoi se amestecă, până când se omogenizează. După ce pasta obţinut s-a amestecat foarte bine se adaugă stafidele.

Amestecul se toarnă la final în formele din tava pentru brioşe şi se lasă la cuptor timp de aproximativ 25 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`