Cuvintele emoționante ale fiicei lui George Floyd. „Tati a schimbat lumea” (VIDEO)

Cuvintele emoționante ale fiicei lui George Floyd. „Tati a schimbat lumea” (VIDEO)
sursa Foto: Instagram

Fiica lui George Floyd în vârstă de șase ani, Gianna, este conștientă de impactul pe care l-a avut tatăl său asupra Americii, iar apoi asupra lumii întregi. Proteste au loc pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii după ce George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a decedat după ce un polițist și-a pus genunchiul pe gântul acestuia, nepermițându-i să respire timp de opt minute.

Cuvintele emoționante rostite de fiica lui George Floyd

Într-un emoționant clip video publicat pe Instagram, Gianna stătea pe umerii prietenului vechi al tatălui său, fostul jucătorului de baschet profesionist, Stephen Jackson. În timp ce își ține mâine în aer în timp ce Stephen Jackson o ține să nu cadă, cea mică rostește cu voce tare „Tati a schimbat lumea!”.

„Așa e, Gigi. `Tati a schimbat lumea`. George Floyd, numele unei schimbări. Transmit iubirea mea către toți care au iubire pentru toată lumea”, a fost mesajul fostului jucător de fotbal pe care l-a scris în dreptul clipului.

Cuvintele emoționante ale fiicei lui George Floyd

De asemenea, Stephen Jackson a realizat o pagina de strângere de fonduri pentru Gianna. Suma strânsă a depășit obiectivul acestuia de 500.000 de dolari în doar o singură zi.

Stephen Jackson era de foarte mult timp prieten cu George Floyd. Acesta a spus că amicii lor le ziceu „Gemenii” înainte de a avea loc moartea sa tragică.

„Nu îți face griji, geamănul sufletului meu. Am grijă de Gigi. Sunt păzitorul fratelui meu și am foarte mulți frați. Odihnește-te ușor, Geamănule”, a scris Stephen Jackson în dreptul fotografiei cu el și fiica lui George Floyd.

Cuvintele emoționante rostite de fiica lui George Floyd

Soția lui George Floyd, declarație emoționantă

Marți, mama Giannei, Roxie Washington a făcut o declarație emoționantă cu fiica ei care îi stătea alături.

„Nu am foarte multe de zis, pentru că nu îmi pot aduna toate cuvintele acum. Însă, am vrut ca toți să știți că asta este ceea ce au luat acei ofițeri. La sfârșitul zilei, ei vor ajunge acasă și vor fi alături de familile lor. Gianna nu mai are tată”, a declarat soția lui George Floyd.

„El nu o va vedea crescând, absolvind. Nu o va duce niciodată spre altar”, a mai adăugat aceasta. „Dacă va avea o problemă și va avea nevoie de tatăl ei, nu îl mai are de acum înainte”, a mai precizat Roxie Washington.

George Floyd a murit sufocat de către un agent de poliție

George Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, a murit luni, în SUA. Acuzat că ar fi folosit bani falși la un magazin dintr-un cartier al orașului Minneapolis, bărbatul a fost reținut de autorități. Pentru că ar fi opus rezistență, susțin agenții de la fața locului, unul dintre ofițeri l-a imobilizat, așezându-se cu genunchiul pe gâtul său. Cu toate că Floyd a făcut clar faptul că nu putea să respire, agentul a rămas așa timp de 8 minute și 46 de secunde, cum poate fi observat din filmări. Derek Chauvin, polițistul în cauză, a fost arestat și acuzat de crimă, iar colegii săi au fost demiși din funcție.

SUA a fost devastată de protestari violenți, care au scandat „nu pot să respir” – cuvintele spuse de George Floyd în timp ce ofițerul de poliție stătea așezat cu genunchiul pe capul său, potrivit Reuters.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`