Cum arăta Maia Morgenstern în tinerețe. Actrița a decis să se pensioneze (GALERIE FOTO-VIDEO)

Sursa Foto: Instagram

Maia Morgenstern, actrița romancăcare a cucerit întrega lume cu rolul memorabil al Fecioarei Mariadin Patimile lui Isus se retrage din lumea teatrului, la 58 de ani.

După mai bine de 40 de ani de carieră, celebra actriță a anunțat prin intermediul unei postări de Facebook că se pensionează. În mesajul postat, Maia Morgenstern a povestit și cum a ajuns pe scena teatrului, la 18 ani, în ciuda faptului că picase examenul de admitere al facultății. Anul următor, actița a intrat prima la Facultatea de Teatru, chiar dacă miza era uriașă: 500 de tinere se băteau pentru doar 4 locuri.

Chiar și așa, s-a confruntat cu multe șicane, cum ar fi că are un nume de familie greu descris și pronunțat și că nu va ajunge niciodată celebră, din cauza strungăreței. Totuși, a mers mai desparte cu demnitate, chiar dacă începuturile au fost grele.

„Am făcut stagiul în provincie. Așa era legea. Nu mi-a fost ușor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de „turnee” și deplasări prin toate satele și catunele din țară, la țară. Sau împrejurimi. Case de cultură sătești. Sau grajduri. Era frig și zloată și noroi și apa prindea pojghiță de gheață în pahar„, rememorează celebra artistă.

Cum arătaMaia Morgenstern în tinerețe

Geniala actriță s-a născut pe 1 mai 1962,înBucureștiîntr-o familieevreiască. A performat atât în filme, laradio, pescenateatrului, înteleviziune. A fost și directoarea Teatrului Evreiesc de Stat.

Chiar dacă trecerea trimpului nu a iertat-o,actriţă și-a păstrat grația, eleganță şi seninătatea, de lungul vremii.

Printre serialele memorabile în care a jucat se numără Aniela, Iubire și Onoare, Las Fierbinți , Fructul oprit și Sacrificiul. În ceea ce privește cinematografia a avut roluri memorabile în Secretul lui Bachus, Cel mai iubit dintre pământeni ​​​​​​, Triunghiul morții, Patul lui Procust, Patimile lui Hristos, Orient Express, Domnișoara Christina.

În 2012, actrița a înregistrat un număr recod de vizualizăricu uncliprealizat pentru proiectulSalvațiRoșiaMontană:peste250.000 devizualizăriîn doardouăzile. Sloganul campaniei a fost”Un omvaloreazămaimultdecâtaurul pecareîlpoartă.Lafelșioțară”.

Maia Morgenstern are trei copii, din trei relații diferite,pe Tudor, din căsnicia cu actorul Claudiu Istodor, pe Cabiria, din relația cu actorul Istvan Demeter, și pe Ana Isadora, din al doilea mariaj, cu medicul neurochirurg Dumitru Băltățeanu. Fiul este singurul care îi calcă pe urme, fiind un actor destul de cunoscut din piese de teatru și filme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`