Ce pensie are Nelu Ploieșteanu după o carieră de mai bine de cinci decenii

Ce pensie are Nelu Ploieșteanu după o carieră de mai bine de cinci decenii
Foto: Hepta.ro

Nelu Ploieșteanu a precizat, în urmă cu ceva timp, pentru Impact.ro, că primește o pensie în valoare de 800 de lei după 55 de ani de muncă.

”În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci”, a spus artistul, pentru Impact.ro.

Nelu Ploieşteanu, în stare gravă la spital după ce a fost infectatcu Covid-19

Artistul Nelu Ploieșteanu se află într-o stare gravă, fiind intubat, laSpitalul Clinic de Urgență „Floreasca”. El are plămâniiafectați în proporție de 70%.

Artistul a refuzat inițial internarea în spital. PotrivitAntena 3, medicii au vrut să îl trimită și la un computer tomograf, însă ela refuzatși a ieșit din spital pe semnătură. Ajuns acasă, seara, starea lui de sănătate s-a agravat, nu mai putea să respire, se sufoca, ajungând din noula spital.

„Vreau să precizez din start că nu a fost o investigaţie jurnalistică sau o dorinţă de a afla ceva, ci un apel al familiei lui Nelu Ploieșteanu către prietena lor, Mara Bănica, azi-noapte, spre miezul nopţii, când familia era lipsită de orice fel de informaţii de la Spitalul Floreasca privind starea lui nea Nelu, aşa cum îl cunoaştem toţi. A fost o rugăminte către medici pentru a avea puţin mai multă empatie și a comunica cu familia pentru că sunt într-o situaţie disperată.

A plecat pe propria semnătură din spital

Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor „Toma necredinciosul”, care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire.

Dar în acelaşi timp, un copil rămâne copilul părintelui lui şi dorinţa asta, în astfel de situaţii, de a afla veşti măcar nu egalează absolut nimic. Poate cineva aude! Nu vreau să judec. Înţeleg oamenii ăştia care de un an şi ceva fac eforturi cumplite pentru a salva din bolnavi. Îi înţeleg că sunt obosiţi, dar îi rog poate mai găsesc pe undeva puţin mai multă putere şi să discute altfel cu familiile. Fiica lui Nelu Ploieştean, la 8.30, s-a dus la Spitalul Floreasca. Azi-noapte târziu, spre 1.00, la un moment dat, m-a întrebat dacă eu cred că Nelu Ploieșteanu este mort şi nu îi spun medicii. I-am spus să se liniştească pentru că protocolul nu îngăduie aşa ceva, să nu comunici aparţinătorilor faptul că pacientul ar fi decedat”, a spus Mara Bănică, laAntena 3.

Jurnalista Mara Bănică a anunțat public, pe rețelele de socializare, că Nelu Ploieșteanu se află este intubat în stare gravă cu COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Potrivit acesteia, artistul are o saturație de 50%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)