Vremea în intervalul 26 octombrie – 08 noiembrie 2020. Un val de frig revine în România. Unde sunt așteptate cele mai mici temperaturi și când vin ninsorile

Vremea în intervalul 26 octombrie – 08 noiembrie 2020. Un val de frig revine în România. Unde sunt așteptate cele mai mici temperaturi și când vin ninsorile
FOTO: Pixabay.com

În următoarele zile, vreme se va încălzi ușor, în cea mai mare parte a teritoriuluiu. Spre finalul săptămânii însă, un val de aer rece lovește România, iar mercurul din termometre va scădea semnificativ, izolat se vor înregistra averse sub formă de lapovită și ninsoare, după cum avertizează meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele 7 ani, iar meteorologii anunță vreme caldă în prima parte a intervalului. În cursul zilei de marți, vremea va fi frumoasă în toată țară, iar temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 17 – 22 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, până la moderat.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 26 octombrie – 08 noiembrie 2020

Potrivit meteorologilor, iată prognoza pentru fiecare regiune, valabilă în intervlaul 26 octombrie – 02 noiembrie în fiecare reigune a țării

În Banat

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 17…20 de grade și a celor nocturne de 6…9 grade, dar scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 02 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12…14 grade şi minime de 3…6 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.

Va ploua local în perioada 29-31 octombrie, iar probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.

În Crișana

O vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie va caracteriza primele zile ale intervalului, astfel că media maximelor va fi de 17…20 de grade, iar a minimelor de 6…9 grade. Ulterior, în perioada 30 octombrie – 02 noiembrie, răcirea accentuată a vremii va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12…14 grade şi minime de 2…6 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.

Va ploua local în perioada 29-31 octombrie, iar probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de referinţă.

În Transilvania

Până în data de 30 octombrie, temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie, cu medii ale maximelor de 14…19 grade şi ale minimelor de 5…8 grade. Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 9…12 grade ziua şi 0…5 grade noaptea, mediat regional.

Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 30 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în primele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză.

În Maramureș

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 18…20 de grade și a celor nocturne de 7…9 grade, dar scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 02 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12…13 grade şi minime de 3…5 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori posibil peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme mai rece spre finalul perioadei de referinţă.

Ploile vor fi mai frecvente în perioada 29-31 octombrie, iar probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

În Moldova

Până în data de 30 octombrie, temperaturile se vor menţine mult mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie (medii ale maximelor de 14…19 grade şi ale minimelor de 7…11 grade). Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 10…13 grade ziua şi 3…5 grade noaptea, mediat regional.

Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Ploi mai frecvente vor fi în jurul datei de 30 octombrie, iar în celelalte zile din interval va ploua în general slab şi doar cu caracter local.

În Dobrogea

Până în data de 30 octombrie, valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele obişnuite, cu maxime de 18…20 de grade şi minime de 10…14 grade, mediat regional.

Apoi vremea se va răci accentuat, determinând un regim termic uşor sub cel normal, în medie cu 10…13 grade ziua şi 4…6 grade noaptea. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi în jurul datei de 29 octombrie.

În Muntenia

Până în data de 30 octombrie, valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât cele normale, cu maxime de 17…20 de grade şi minime de 8…10 grade, mediat regional. Apoi vremea se va răci, determinând un regim termic apropiat şi chiar uşor sub de cel climatologic specific perioadei din an, în medie cu 12…14 grade ziua şi 2…5 grade noaptea.

A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă. Se vor semnala pe alocuri ploi slabe, temporare.

În Oltenia

O vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie va caracteriza prima parte a intervalului, astfel că media maximelor va fi de 18…20 de grade, iar a minimelor de 7…10 grade. Ulterior, în intervalul 31 octombrie – 02 noiembrie, răcirea treptată a vremii va determina un regim în general apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 13…15 grade şi minime de 3…5 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală spre finalul perioadei de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe tot parcursul intervalului de referinţă.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea va fi frumoasă în prima parte a intervalului. Maximele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius, îar în cursul zilei de miercuri sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie.

Prognoza meteo la munte

Intervalul va debuta cu vreme mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 8…14 grade și minime pozitive în cea mai mare parte a zonei montane. Din 30 octombrie însă, răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scăzute decât mediile multianuale, cu 2…6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea.

Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie – 02 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)