Prognoza meteo octombrie 2020. Cât timp ne mai bucurăm de vremea frumoasă

Prognoza meteo octombrie 2020. Cât timp ne mai bucurăm de vremea frumoasă

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. În România vremea se anunță caldă, în cea mai mare parte a țării, însă local se vor semnala averse și ploi. În ultima parte a lunii octombrie cerul va fi variabil în cea mai mare parte a teritoriului, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Cum va fi vremea în intervalul 5 octombrie – 2 noiembrie

Săptămâna 5 – 12 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile vestice, centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu o posibilă tendință deficitară în sud-estul extrem.

Săptămâna 12 – 19 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19 – 26 octombrie

Temperaturile medii ale săptămânii vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile specifice acestui interval.

Săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie

Mediile valorilor termice este posibil să fie ușor mai ridicate decât normalul acestei perioade în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cele normal pentru acest interval în regiunile intracarpatice și ușor deficitar în rest.

Prognoza meteo weekendul 2-4 octombrie 2020

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, în Banat și Crișana, temperaturile depășesc normalul perioadei și se situează între27-28 de grade. În timpul nopții,termometrele vor arăta 15-16 grade.

În Transilvania sunt anunțate 25-26 de grade ziua și 9-11 grade noaptea.

Și în Maramureș se face mai cald. Vor fi 26 de grade la amiază și 10-11 în cursul nopții.

Regiunea Moldovei se va bucura de zile plăcute, cu 23-24 de grade și nopți cu11-13.

În Muntenia, indicele de temperatură maximă se apropie de 27 de grade, iar minima atinge 14 grade Celsius.

Și în Oltenia se va face mai cald decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. Sunt prognozate 27 de grade la amiază și 13-14 noaptea.

Prognoza meteo în București

Vineri, vremea bună ajunge și în Capitală, acolo unde norii nu prea mai apar, iar maxima ajunge pe la 25 de grade.

Vremea frumoasă ține și sâmbătă, chiar dacăvântul mai adie ușor. Maximele termice ating 28 de grade.

Dumincă va fi cea mai caldă zi din acest weekend. Soarele strălucește șise ating, la amiază 29-30 de grade. Destul de cald va fi si noaptea, când mercurul din termometre nu va coborî mai jos de17-18 grade.

Prognoza meteo la munte

Și în zonele montane, ziua de vineri se anunță caldă, cucâțiva stropi de ploaie dimineața, după cate soarele va străluci tot restul zilei.

Sâmbătăse face chiar mai cald decât vienri, chiar dacăvânt de întețește în zonele înalte.

La fle de cald va fi si duminică, însă spre seară,în masivele din vestul și nordul țării sunt anunțate ploi, însoțite de descărcări electrice și vânt intens.

Prognoza meteo la mare

La sfârșitul acestei săptămâni, în Dobrogea, valorile maxime vor fi în creștere spre o medie de 24 de grade, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii octombrie. Noaptea vor fi în jur de 14-15 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`