Prognoza meteo weekendul 17-19 iulie 2020. Sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice

Prognoza meteo weekendul 17-19 iulie 2020. Sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice
Foto: pixabay.com

Prgonoza meteo pentru weekendul 17-19 iulie 2020 aduce, în unele zone ale țării, temperaturi scăzute față de cele normale pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie sunt așteptate ploi și intensificări ale vântului.

Până la începutul săptămânii viitoare, specialiștii anunță și scăderea temperaturilor sub limita normală perioadei calendaristice în care ne aflăm. Astfel că, temperaturile maxime pe parcursul celor trei zile se vor încadra între 20 și 33 de grade Celsius, iar cele minime între 9 și 21 grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekend-ul 17-19 iulie 2020

Față de weekend-ul anterior, când a fost înregistrată vreme caniculară, în perioada 17 – 19 iulie 2020 vremea ca fi instabilă. Pe parcursul celor trei zile sunt așteptate averse, însoțite de descărcări electrice, iar temperaturile ajung la o maximă de 33 de grade Celsius.

Vineri, temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Deși cerul va fi variabil, după-amiaza nu vor lipsi ploile, însoțite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade Celsiua, iar cele minime între 10 şi 21 de grade Celsius.

Sâmbătă, în regiunile vestice, nord-vestice, local în centru, dar şi în sud-vest, vremea va fi instabilă, cerul va fi înnorat, iar aversele cu caracter torențial nu vor lipsi, fiind însoțite și de descărcări electrice şi izolat, de vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 33 de grade Celsius, iar cele minime între 9 şi 19 grade Celsius.

Duminică, în regiunile intracarpatice şi în vestul Olteniei, temperaturile vor fi mai scăzute față de cele normale. Nu vor lipsi nici aversele, însoţite de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 33 de grade Celsius, iar cele minime între 10 şi 20 grade Celsius.

Și în săptămâna următoare, respectiv perioada 20 – 27 iulie 2020, în regiunile nordice, temperatura aerului va avea valori mai scăzute față de normalul acestei perioadei, spre deosebire de regiunile de sud-este unde valorile din termometre vor fi ușor mai ridicate. În restul teritoriului, temperaturile medii se vor situa în limitele normale pentru acestă perioadă a anului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo pentru București

În acest weekend, vremea va fi predominant frumoasă. Vineri, cerul va fi senin, iar sâmbătă și duminica soarele se va ascunde în spatele norilor. Șansele de ploaie dunt foarte mici duminică.

Pe parcursul perioadei 17 – 19 iulie 2020, temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 17 și 18 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, în cele trei zile, sunt așteptate averse cu caracter torențial, fiind însoțite și de descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 20 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 16 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va si una frumoasă în acest weekend. Nu sunt așteptate ploi, cerul fiind predominant senin. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 27 de grade Celsius, iar cele minime între 18 și19 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`