Prognoza meteo, azi, 04 septembrie 2020. Cod galben de furtuni și grindină în 15 județe din țară

Prognoza meteo, azi, 04 septembrie 2020. Cod galben de furtuni și grindină în 15 județe din țară
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii de la ANM au anunțat vreme instabilă în cursul zilein de astăzi, 4 septembrie 2020. Mai mult decât atât, aceștia au emis două coduri, unul galben și unul portocaliu, pentru instabilitate atmosferică accentuată, valabil până în această seară, la ora 23.00.

În cursul zilei de astăzi vremea se anunță instabilă, în jumătatea de sud-est a țării, în special în Dobrogea. Aici sunt anunțate averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijelii și grindină.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 04 septembrie 2020

Codul calben de instabilitate atmosferică a intrat în vigoare joi seara, la ora 21 și este valabil până astăzila ora 23, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Județele care intră sub cod galben de joi noaptea sunt: Harghita, Covasna, Bacău, Brăila, Vaslui, Galați, Tulcea, Constanța, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Municipiul București.

Începând de la ora 2, în cursul zilei de astăzi a intrat în vigoare și un cod portocali de vreme instabilă, valabil în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50-70 l/mp.

Mai mult decât atât, Administrația Națională de Meteorologie anunță că avertizările vor fi actualizate în funcție de evoluția vremii.

În restul țării cerul va fi variabil, temporar noros în regiunile de nord și nord – vest.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală este valabilă avertizarea de tip cod galben dată de către meteorologii. Aici sunt anunțate intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și averse însoțite de descărcări electrice. Valorile din termometre nu vor depăși maxima de 25 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra în intervalul 18 -19 grade.

Prognoza meteo la munte

În zonele montane cerul se anunță variabil. Izolat se vor semnala înnorări temporar accentuate și intensificări ale vântului, dar și ploi de scurtă durată.

Mai mult decât atât, în anumite regiuni este valabil codul galben de vreme instabilă, astfel că aici se vor înregistra ploi torențiale, furtuni, vijelii și intensificări ale vântului, izolat grindină.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării – Negre, maximele din termometre vor ajunge până la 23 de grade Celsius, iar minimele nu vor coborî sub 21 de grade.

Mare atenție pentru turiști! Codul galben de vreme instabilă vizează și Dobrogea, astfel că sunt anunțate averse sub formă de ploaie, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)