ANM: Ploi torențiale, vijelii și grindină. Avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu

ANM: Ploi torențiale, vijelii și grindină. Avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două codurigalbene și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată cuploisi vijelii.

Cod galben, joi, înTransilvania,Moldova, Muntenia și Oltenia

Joi,03 septembrie, în intervalul orar12:00- 21:00,înjumătatea de sud-est aTransilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei sunt anunțateaverse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Potrivit hărții emise demeteoromania.ro, fenomenele vor afecta județele Botoșani, Iași, Bacău, Covasna,Brașov, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Harghita, Mureș,Neamț, Suceava.

Cod galben de joi noapte pânăvineri, în Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania

Începând de joi seară, de la ora21 și până vineri la ora 23,în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Județele care intră sub cod galben de joi noaptea sunt: Harghita, Covasna,Bacău, Brăila,Vaslui, Galați, Tulcea, Constanța, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Municipiul București.

Cod portocaliu, vineri, valabilîn 8 județe

Vineri, 04 septembrie, de la ora 02 și până ora 23, este cod portocaliu în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea,Covasna, Prahova și Brașov,care se va manifesta prininstabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50-70 l/mp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie