Radu Banciu: COVID-19 ar putea lăsa chiar și sechele permanente, după cum ni s-a semnalat deja. Noul coronavirus atacă zonele mai sensibile ale organismului (VIDEO)

Radu Banciu: COVID-19 ar putea lăsa chiar și sechele permanente, după cum ni s-a semnalat deja. Noul coronavirus atacă zonele mai sensibile ale organismului (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit, în ediția de luni seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, despre evoluția unui caz de COVID-19, în special a unuia de tip mediu, și a explicat că un virus de genul noului coronavirus, așa-zisul SARS-CoV-2, atacă punctele mai sensibile din organismul unui om parțial sănătos.

Radu Banciu, despre perioada de incubație a bolii infecțioase provocate de coronavirus

„Se spune că și cu anticorpii, și cu imunitatea, lucrurile nu sunt evidente. Organismul poate să lupte, de exemplu, într-o primă fază cu o boală în stadiu incipient, care trece în două zile. În mod normal, la organismul sănătos existau până acum două tipuri de boală, cea care nu se manifesta și de unde virusul ieșea fără să știm, în două zile, cu odihnă și cu băut de apă, și cu o alimentație mai light, iar a doua, tot așa, care dura câteva zile, două, trei zile de semnalmente gripale, după care boala se înderpărta. Asta însemna faza ușoară a bolii. Acum ni se transmite, în această seară, de la un spital de boli infecțioase din Iași că, practic, după studiile lor – cât ar fi și ele de relevante – nu prea mai sunt, în momentul de față, nici măcar la noi astfel de situații. De acum înainte, cele mai multe cazuri sunt cazuri medii. Cazul mediu este, practic, cazul cel mai dificil pentru omul obișnuit, adică omul care nu este bolnav de alte boli. Asta înseamnă că dacă el contractează acest virus, după perioada de incubație, care nu este de 14 zile, ci de între două zile și 16 zile. Se poate ca boala să apară după 48 de ore de la momentul în care ai contractat-o, dar depinde de organism”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Radu Banciu, despre forma medie a cazurilor de COVID-19

La nivel global, potrivit datelor centralizate de Worldometer luni dimineață, peste 4,8 milioane de persoane fuseseră deja confirmate cu infecție cu coronavirus, iar B1.RO a trecut în revistă tot ce trebuie să știi despre evoluția pandemiei de coronavirus și efectele sale. Între timp, oamenii de știință de laInstitutul Cantacuzino au anunțat că au reușit să obținăprimele informațiiasupra întregului genom al virusului SARS-CoV-2 care circulă în România.

„Forma medie, cea mai problematică pentru populația de vârstă medie, cum suntem noi, și care se pare că este în trend în momentul de față peste tot, durează între șapte și 10 zile, care sunt foarte grele. Temperatură constantă de peste 38 de grade Celsius, dacă nu chiar în jur de 39 de grade Celsius, dureri musculare, uneori dureri de oase cumplite, dureri de spate, dureri de cap. O stare a bolii care nu variază. Practic, treci prin această stare ca printr-un tunel timp de 10 zile. Sigur, dacă ai noroc să le petreci acasă, nu chiar într-un spital din nord-estul României, poate că reușești să treci mai ușor. Dar imaginați-vă cum este să petreci această perioadă și într-un spital din România. De regulă, după cele 10 zile, pacientul își revine. Numai că, încă o dată, nu știm ce se întâmplă în perioada următoare, când deja ni s-a semnalat că boala poate să aibă sechele, iar acestea pot să fie chiar permanente, în funcție de ce parte a organismului atacă. (…) Genul acesta de virus atacă ce găsește mai sensibil în organismul omului sănătos sau omului parțial sănătos”, a adăugat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:06 - Rafa Nadal își pregătește revenirea pe teren. Turneul la care a fost înscris
23:00 - Ministerul Afacerilor Externe a reamintit avertismentul de călătorie pentru Liban: „Evitați orice călătorie”
22:44 - Sute de lovituri israeliene în Liban într-o singură zi. Benjamin Netanyahu, către poporul libanez: Războiul Israelului nu este cu voi, ci cu Hezbollah. De prea multă vreme vă folosește drept scuturi umane
22:35 - Trei bărbați din Prahova au intrat în curtea unui vecin și l-au luat la bătaie. Polițiștii au intervenit în scandal
22:35 - Românii, pe primele locuri în topul mondial al sedentarismului. Care sunt motivele pentru care nu facem mai mult sport
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)