Eforturi pentru încheierea conflictului dintre Ucraina şi Rusia: Vladimir Zelenski se arată dispus să negocieze cu Vladimir Putin

Eforturi pentru încheierea conflictului dintre Ucraina şi Rusia: Vladimir Zelenski se arată dispus să negocieze cu Vladimir Putin
foto: Hepta.ro

Noul preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, face un prim pas spre Rusia în încercarea de a încheia conflictul declanşat odată cu Euromaidanul care a dus la pierderea Crimeei şi la un război în estul ţării.
Liderul de la Kiev şi-a exprimat deschiderea pentru lansarea de negocieri cu Moscova pentru încheierea conflictului separatist din Donbas şi pentru garantarea stabilităţii în regiunea Mării Negre.

„Suntem pregătiţi să negociem cu Rusia. Suntem pregătiţi să implementăm Acordul Minsk. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să ne putem apăra şi să devenim mai puternici din punct de vedere economic, politic şi militar”, a declarat Vladimir Zelenski în cursul unei conferinţe de presă organizate împreună cui secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.

Preşedintele ucrainian a mai mulţumit NATO pentru susţinerea acordată şi s-a declarat pregătit să ofere noi stimulente pentru impulsionarea relaţiei bilaterale.

„Sunt foarte recunoscător pentru susţinerea politică şi practică pe care Ucraina o primeşte din partea Alianţei Nord-Atlantice şi din partea statelor aliate în mod individual. Sunt pregătit să ofer noi stimulente în relaţia noastră cu Alianţa Nord-Atlantică. Actuala agresiune rusă rămâne o provocare majoră pentru securitatea euro-atlantică”, a subliniat Zelenski, citat de agenţia Unian.

Acesta a sublniat că securitatea în regiunea Mării Negre este una extrem de importantă care necesită eforturile NATO.

„Sarcina noastră comună este să asigurăm stabilitate şi securitate în regiunea Mării Negre, iar acest lucru necesită eforturi suplimentare ale Alianţei Nord-Atlantice. Sper să înnoim dialogul constant în cadrul Comisiei NATO-Ucraina la nivel de şefi de stat şi de guvern şi la nivelul miniştrilor Apărării şi de Externe”, a mai spus Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`