Wuhan, primul oraș închis din lume, are un nou caz de COVID-19. Este o premieră negativă în mai bine de o lună

Wuhan, primul oraș închis din lume, are un nou caz de COVID-19. Este o premieră negativă în mai bine de o lună
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Autoritățile din China au raportat 14 cazuri noi de COVID-19, sâmbătă, într-un record negativ după 28 aprilie, iar printre acestea se numără și primul de la Wuhan – orașul în care era detectată în premieră boala infecțioasă provocată de infecția cu coronavius – în mai bine de o lună, potrivit Reuters.

China a raportat 14 cazuri noi de COVID-19

Deși China a declarat oficial toate regiunile țării ca fiind cu risc minim, joi, noile cazuri scoase la iveală de bilanțul de sâmbătă reprezintă un salt destul de brusc, având în vedere că în ziua premergătoare, vineri, era diagnosticată cu COVID-19 o singură persoană.

În orice caz, numărul de cazuri noi a fost alimentat de focarul de infecție din orașul Shulan, care se află în nord-estul provinciei Jilin și din care provin 11 din cei 14 pacienți.

Oficialii din Jilin au anunțat, duminică, că au ridicat nivelul de risc din Shulan la mare, de la mediu, în condițiile în care îl fixau la mediu în 7 mai, când o femeie era testată pozitiv pentru infecție cu coronavirus.

Noul caz din Wuhan este primul raportat în orașul cu 11 milioane de locuitori, epicentrul epidemiei din China, din 3 aprilie. Comisia sanitară chineză a explicat că pacientul era asimptomatic.

Celelalte două cazuri sunt de import.

Totuși, niciun alt deces legat de COVID-19 nu a fost raportat. Dacă numărul total de cazuri confirmate din China continentală este de circa 83.000, bilanțul fatalităților este de aproximativ 4.600, potrivit datelor furnizate sâmbătă de comisia sanitară chineză.

Wuhan, primul oraș închis de pandemie din lume

Wuhan, orașul din inima Chinei continentale care găzduiește circa 11 milioane de locuitori, a fost protagonistul primelor cazuri confirmate de COVID-19 din lume, în finalul anului 2019. De altfel, când coronavirusul încă nu cuprinsese Europa și SUA la proporțiile la care avea să o facă ulterior, Wuhan devenea primul oraș închis de pe glob.

Deși informațiile inițiale arătau că primele cazuri de infecție cu coronavirus au avut loc într-o piață locală, Mike Pompeo, șeful diplomației americane, susține că există „dovezi clare” potrivit cărora SARS-CoV-2 a luat naștere într-un laborator din oraș

„Există dovezi clare că de acolo a plecat”, a insistat Secretarul american de Stat, criticând dur China pentru faptul că ar fi manipulat criza COVID-19 după propriile interese. Totuși, el nu a vrut să precizeze dacă este de părere că SARS-CoV-2 a fost eliberat intenționat sau nu din laborator.

De partea cealaltă, China a negat vehement pozițiile SUA și s-a declarat, prin vocea ambasadorului său în Germania, pregătită de o investigație internațională independentă.

„Suntem deschiși unei investigații internaționale. Sprijinim schimbul de informații între oameni de știință. Dar respingem orice tentativă de a scoateChinațap ispășitor fără dovezi, de a o face vinovată pentru ca abia apoi să încerci să cauzi dovezi printr-o așa-zisă investigație internațională”, a spus Wu Ken, într-un interviu pentru revista Der Spiegel.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC