Vladimir Putin a dat ordinul. Rusia pregătește vaccinarea în masă, după explozia de noi cazuri de COVID-19

Vladimir Putin a dat ordinul. Rusia pregătește vaccinarea în masă, după explozia de noi cazuri de COVID-19
Foto: CNBC.com

Rusia pleacă prima în cursa vaccinării anti-COVID-19, dintre statele lumii. Vladimir Putin a anunțat încă din vară că primul ser este gata și pregătește vaccinarea în masă, informează Reuters.

Decizia de la Moscova vine după ce a fost înregistrat un număr mare de infectări în Rusia și potrivit celei mai recente raportări, a fost depășit pragul de 18.000 de infectări zilnice. Anastasia Rakova, primar-adjunct al orașului, a declarat că cetățenii capitalei vor putea să se vaccineze începând de luna viitoare, dacă vor fi furnizate dozele necesare.

Vaccinul Sputnik V, administrat în două doze

În Moscova, 2.500 de persoane din grupele de risc maxim au fost deja vaccinate. Printre aceștia, doctori și cadre didactice, a transmis presa din Rusia.

În prezent, 9.000 de locuitori ai Moscovei au primit dozele vaccinului Sputnik V, în cadrul unui studiu clinic de amploare, aflat în plină desfășurare. Anunțul a fost făcut de producătorul serului, citat de agenția de presă RIA.

Sputnik V se administrează în două doze, la interval de 21 de zile, informează Agerpres. Până la vaccinarea în propriu-zisă, Rusia trebuie să rezolve problemele cu echipamentele de fabricație, anunțate deja de președintele Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`