Vaticanul nu mai are nici un cetățean infectat cu COVID-19. Ultimul bolnav a fost testat negativ

Vaticanul nu mai are nici un cetățean infectat cu COVID-19. Ultimul bolnav a fost testat negativ

Vaticanul nu mai are nici un caz de COVID-19, a anunțat sâmbătă Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun. Ultima persoană care era infecată cu noul coronavirus a fost testată negativ în dimineața zilei de 6 iunie.

Nici un deces provocat de coronavirusla Vatican

Dintre cei peste 800 de locuitori ai enclavei, de la declanșarea pandemiei au înregistrat 12 cazuri de cotractare a SARS-CoV-2, și nu a fost înregistratnici un deces.

Vaticanul a adoptat măsurile stricte de izolare pe care le-a implementat Italia, a închis principalele obiective turistice și nu a efectuat slujbe religioase cu credincioși nici măcar de Paște.

Vaticanul a redeschis Bazilica Sfântul Petrula mijlocul lunii mai

Italia îşi revine treptat din cumplita încercare pandemică, iar odată cu ea şi Vaticanul – sufletul Bisericii Catolice. Bazilica Sfântul Petru din Roma, închisă pentru turişti timp dedouă luni din cauza măsurilor de izolare, și-a redeschisporţile pentru vizitatoripe 18 mai.

Bazilica Sfântul Petru şi alte trei biserici pontificalerespectăîn continuare recomandarea Ministerului italian de Interne, care limitează participarea a cel mult 200 de persoane la slujbele religioase oficiate în lăcaşuri de cult.

Oamenilor, care doresc să ia parte la liturghiile din Bazilica Sfântul Petru, dar și din alte bazilici papale din Roma, li se verifica temperatura, aceasta fiinduna dintre măsurile luate pentrua stopa răspândireacoronavirusului.

Noile reguli pentru bisericile din Italia includ un număr limitat de participanți, distanțare și purtarea măștilor de protecție, dar acestea nu impun scanare termică, ceea ce înseamnă că bazilicile papale vor avea reguli și mai stricte.

Bazilica Sfântul Petru a fost închisă pentru turişti pe 10 martie, când întreaga Italie a intrat în carantină. Deopotrivă templu creştin dar şi al turismului de masă, lăcaşul de cult a fost considerat un focar major de propagare a noului coronavirus.

Papa Francisc a fost suspect de coronavirus

La începutul lunii martie, Suveranul Pontif, în vârstă de 83 de ani,a fost suspect de coronavirus,după ce a fost văzut tuşind şi suflându-şi nasul,însă a fost testat negativ pentru coronavirusși s-a dovedit că suferea de on răceală ușoară.

Papa Francis și-a pierdut un plămân în tinerețe, în jurul vârstei de 20 de ani, din cauza unei afecţiuni respiratorii.

Bilanțul morților de coronavirus în Italia și la nivel mondial

De la izbucnirea pandemiei, în Italia au contractat noul coronavirus 234,531de persoane, dintre care 33,774au murit, în timp ce 163,781au fost declarate vindecate.

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă la nivel mondial.Până sâmbătă, numărul celor testați pozitiv pentru COVID-19 a trecut de 6,8 milioane, dintre care peste 53.000 de pacienți sunt în stare gravă, potrivit worldometers.info. Bilanțul deceselor a depășit 398.000. Totodată, de la începutul pandemiei, peste 3,3 milioane de pacienți testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`