Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford va fi testat pe copii. Studiile clinice vor fi demarat pe minori cu vârste de până la șase ani

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford va fi testat pe copii. Studiile clinice vor fi demarat pe minori cu vârste de până la șase ani
FOTO: Hepta.ro

Copiii cu vârste de până la 6 ani vor primi vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca, într-un nou studiu clinic, în care serul va fi test în rândul minorilor. Totodată, și companiile Pfizer și Moderna au anunțat că au început studiile clinice pentru vaccinul anti-COVID, în rândul minorilor.

În studiile clinice ale companiei AstraZeneca și Universității Oxford vor participa volunatari cu vârste de până la 6 ani, pentru a demonstra eficacitatea serului în rândul minorilor.

Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a evalua dacă vaccinul împotriva coronavirusului va produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între șase și 17 ani, informează Skynews.ro.

AstraZeneca demarează testarea vaccinului anti-COIVD în rândul copiilor

Procesul de testare va începe de luna aceasta, atât la universitatea Oxford, cât și în cadrul partenerilor săi din Londra și Southampton și Bristol.

„În timp ce majoritatea copiilor sunt relativ neafectați de coronavirus și este puțin probabil să se simtă rău odată ce fac boala, este important să se stabilească siguranța și răspunsul imun la vaccin, în rândul copiilor și tinerilor, deoarece unii copii pot beneficia de vaccinare.

Aceste noi studii vor extinde înțelegerea noastră asupra controlului SARS-CoV2 la grupele de vârstă mai mici”, a precizat profesorul Andrew Pollard, unul dintre cercetătorii din studiile clinice realizate de Universitatea Oxford.

Studiile pentru crearea și testarea vaccinului de la AstraZeneca au început în luna iunie a anului trecut. El a fost realizat în așa fel încât să nu conducă la o infecție severă în rândul oamenilor, dar să poarte modelul proteinei Spike, specifică noului coronavirus. Astfel, organismul ar putea dezvolta propriul răspuns imun la întâlnirea cu SARS-CoV-2.

Pfizer și Moderna au demarat studiile pe copii

Totodată și companiile Pfizer și Moderna care au dezvoltat un vaccin anti-COVID pe bază de ARN mesager au demarat studiile clinice pe copii.

Testările clinice au început la grupele de vârstă între 12 – 15 ani, în cazul vaccinului de Pfizer și 12 – 17 ani, în cazul vaccinului dezvoltat de Moderna. În prezent, cele două seruri pot fi administrate persoanelor peste 16 ani, în cazul Pfiser și peste 18 ani, în cazul Moderna.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri