Vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna a fost aprobat în Israel

Vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna a fost aprobat în Israel
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății din Israel a aprobat luni vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania americană Moderna. Astfel, devine a treia țară în care a fost aprobat serul, după SUA și Canada, informează Reuters.

„Ministerul sănătăţii din Israel şi-a asigurat şase milioane de doze şi se aşteaptă ca primele livrări să înceapă în ianuarie”, a informat Moderna într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Israelul, una dintre cele mai rapide rate de vaccinare din lume

Israelul înregistrează una dintre cele mai rapide rate de vaccinare din lume, iar până la finalul lunii ianuarie își propune să ajungă imunizarea înregii populații din categoriile vulnerabile.

Campania de vaccinare a început la data de 19 decembrie, cu serul de la Pfizer și BioNTech. Vaccinul de la Moderna a fost la rândul său aprobat în Israel, compania americană anunțând că va produce cel puţin 600 de milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19 în 2021, în creştere cu 100 milioane de doze faţă de prognoza anterioară, precizează sursa citată mai sus.

Peste 1 milion de persoane vaccinate în Israel până la data de 2 ianuarie

Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat vineri că în Israel au fost vaccinate deja peste 1 milion de persoane, fiind astfel prima țară din lume în ceea ce privește procentul de populație care a primit deja prima dozădin vaccinul anti-COVID-19.

”Batem toate recordurile. Am adus milioane de vaccinuri în Israel. Suntem înaintea întregii luni”, a declarat Netahyanu, potrivit sursei citate.

Cu 11,55% din populație deja vaccinată cu prima doză, Israelul a depășit cu mult alte state în privința felului în care se derulează campania de imunizare anti-coronavirus, potrivit statisticilor Our World in Data, operate de Universitatea Oxford. Pe locul al doilea, la nivel mondial se află Bahrein, cu 3,45% din populație care a fost vaccinată până în acest moment, urmat de Regatul Unit, cu 1,39%. În SUA 0,84% din populație a primit vaccinul anti-coronavirus, în timp ce la nivel mondial, rata de vaccinare este de 0,13% din populație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`