ACORD la Bruxelles, după 3 zile de negocieri: Ursula von der Leyen, noua șefă a Comisiei Europene / Charles Michel va conduce Consiliul European / Christine Lagarde, directoarea BCE (FOTO, VIDEO)

ACORD la Bruxelles, după 3 zile de negocieri: Ursula von der Leyen, noua șefă a Comisiei Europene / Charles Michel va conduce Consiliul European / Christine Lagarde, directoarea BCE (FOTO, VIDEO)
Foto: Ursula von der Leyen / Facebook

După aproape 3 zile de negocieri, liderii UE au ajuns la un acord privind viitorii șefi ai celor mai importante instituții comunitare.

Anunțul a fost făcut marți seară de preşedintele Consiliului European, DonaldTusk.

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a fost desemnată preşedintă a Comisiei Europene, iar Christine Lagarde, preşedintă a Băncii Centrale Europene, informează Agerpres.

(Foto: Donald Tusk / Twitter)

Informaţia a fost confirmată pe Twitter şi de premierul luxemburghez Xavier Bettel.

„Consiliul European s-a înţeles privind viitoarea conducere a instituţiilor europene”, a anunţat pe Twitter Donald Tusk.

Succesorul său la preşedinţia Consiliului European va fi premierul belgian Charles Michel, iar ministrul spaniol de externeJosep Borrell va fi noul şef al diplomaţiei europene.

(Foto: Donald Tusk / Twitter)

Parlamentul Uniunii Europene va fi împărțit între Manfred Weber și Serghei Stanishev (care va avea prima parte a președinției).

Ursula von der Leyen este ministrul german al Apărării începând cu anul 2013. Are 60 de ani și a fost în mai multe rânduri ministru și de mai multe ori a fost prezentată drept o posibilă succesoare a Angelei Merkel. Numele Ursulei von der Leyen a fost propus de către preşedintele francez Emmanuel Macron, însă această propunere s-a lovit de nemulțumirea eurodeputaților germani, potrivit mai multor surse citate de news.ro.

Ea va deveni prima femeie șefă a Comisiei Europene.

Charles Michel, cel care va conduce Consiliul European, are 43 de ani și este premierul interimar al Belgiei. Charles Michel a fost numit premier la doar 38 de ani, dar și-a dat demisia în decembrie 2018, după depunerea unei moțiuni de cenzură de către socialiștii și ecologiștii belgieni.

Josep Borrell are 72 de ani și a fost cel de-al 25 președinte al Parlamentului European, în perioada 2004-2007. Este parlamentar european din partea Spaniei.

Manfred Weber are 46 de ani și este parlamentar german susținut de creștini-democrați, face parte din grupul PPE. A intrat în Parlamentul European la 31 de ani.

Christine Lagarde, avocat francez, are 63 de ani și în prezent conduce Fondul Monetar Internațional (FMI), dar are o carieră politică bogată.

Sergei Stanishev are 53 de ani, este născut în Ucraina și face parte din Partidul Socialist Bulgar. El a fost premierul Bulgariei între 2005 și 2009.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`