Marius şi Ruth Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană care trăiește în Norvegia, au parte de o dramă de când autoritățile le-au luat cei cinci copii pe motiv că ar exista un denunț în care sunt acuzați de “creștinism radical și îndoctrinarea copiilor”.
Calvarul pentru familia Bodnariu a început săptămâna trecută când Protecţia Copilului din Norvegia au luat decizia de a lua în plasament cei cinci copiii fără a da părinților mai multe detalii cu privire la acuzațiile care li se aduc.
Patru dintre frați au fost interogați de autorități, care au decis, luni, păstrarea copiilor și dschiderea unui proces.
Potrivit fratelui lui Marius Bodnariu, audierea micuților s-a făcut în lipsa părinților, ci doar în prezența avocatului, dar nici acesta nu a putut afla mai multe informații despre acuzațiile care li se aduc părinților.
„Cum era de aşteptat, deşi doream alt deznodământ, serviciile sociale norvegiene au intentat un proces legal împotriva familiei Bodnariu, Marius şi Ruth. Deoarece părinţilor nu li s-a permis să participe la audierea copiilor şi nici la declaraţia de acuzare, toate informaţiile pe care le avem prin avocatul care reprezintă familia Bodnariu sunt sumare şi incomplete. Deşi am putea deja să spunem multe lucruri în favoarea părinţilor, dorim să o facem în mod documentat, imediat ce vom intra în posesia documentaţiei acestui caz, la care părinţii nu au încă acces. Aceasta sperăm să se întâmple cât mai curând în zilele următoare. Apelăm din nou la încrederea dumneavoastră, a tuturor, în inocenţa şi dreptatea acestei familii şi continuăm să ne rugăm şi să adunăm semnături la petiţia de suport ”, a anunţat Daniel Bodnariu pe Facebook.
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat cazul familiei Butnariu, răspunzând unei solicitări venite din partea Adevărul.
„Ambasada României la Oslo cunoaşte şi monitorizează situaţia familiei cetăţeanului român ai cărei cinci copii minori au fost preluaţi de către autorităţile din Norvegia. În acest sens, misiunea diplomatică română a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale competente şi este în legătură cu autorităţile competente din România şi cu familia în cauză.Familia cetăţeanului român dispune de un avocat specializat în soluţionarea unor astfel de cazuri. Având în vedere dorinţa formulată expres de către familia în cauză de a nu fi furnizate public informaţii referitoare la caz, Ministerul Afacerilor Externe nu este în măsură să transmită detalii referitoare la acest caz”, au comunicat reprezentanţii MAE într-un răspuns formulat la solicitarea Adevărul.