Ungaria: O angajată a postului de televiziune ungar N1TV a fost concediată pentru că a lovit migranţi (VIDEO)

Ungaria: O angajată a postului de televiziune ungar N1TV a fost concediată pentru că a lovit migranţi (VIDEO)

Petra Laszlo, o femeie care lucra la postul ungar de televiziune N1TV, a fost concediată marți, după ce a difuzat un video în care lovea migranții, în timp ce aceștia fugeau de poliție, scrie The Telegraph.

Un alt cameraman a capturat momentele în care Laszo, în timp ce filma refugiații care fugeau de poliţie, în cursul tulburărilor care au avut loc la Roszke, în sudul Ungarie, a îmbrâncit un bărbat care fugea ţinând în braţe un copil şi a lovit cu piciorul alt copil care fugea.

Postul N1TV este condus de de un apropiat al partidului xenofob şi antimigraţie Jobbik (extremă dreapta, în opoziţie).

Videoclipul a fost distribuit pe canalele de social media, după ce a fost postat de reporterul german Stephan Richter pe Twitter, care a acuzat comportamentul acesteia.

„Un coleg de la N1TV s-a comportat astăzi (marţi) într-un mod inacceptabil, la punctul de primire de la Roszke”, a declarat redactorul-şef Szabolcs Kisberk, citat într-un comunicat, postat ulterior pe pagina de Facebook a postului de televiziune.

„Contractul de muncă al femeii cameraman a fost reziliat imediat, începând de astăzi. Noi considerăm subiectul închis”, a adăugat Kisberk.

Sute de imigranți au forțat marți un cordon al poliției ungare în apropiere de frontiera cu Serbia.

Persoanele respective fac parte dintr-un grup de circa 1.500 de bărbați, femei și copii exasperați că au așteptat mai multe ore la un punct de adunare, la Roszke, în sudul Ungariei, de unde imigranții sunt duși la un centru de primire și înregistrare pentru solicitanții de azil. (Detalii AICI)

O angajată a postului de televiziune ungar N1TV a fost concediată pentru că a lovit migranţi

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`