Un nou record de infectări cu coronavirus în Germania: peste 7300 de persoane în ultimele 24 de ore

Un nou record de infectări cu coronavirus în Germania: peste 7300 de persoane în ultimele 24 de ore
FOTO: Pixabay.com

Potrivit ultimelor raportări, Germania a înregistrat un nou record negativ al infectărilor cu coronavirus. 7.334 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, o creștere de 700 față de ziua precedentă, scrieCNN.

Record de infectări cu COVID-19 în Germania

Pe lângă numărul mare de infectări, Germania a mai raportat și 24 de decese, ceea ce ridică bilanțul morților de COVID din această țară la 9.734.

Numărul de pacienți în stare gravă este, de asemenea, în creștere. Până acum, cel mai mare bilanț de contaminări zilnice a fost înregistrat pe 28 martie – 6.294 de cazuri.

În acest context, noi restricţii care vizează împiedicarea răspândirii pandemiei au fost instalate în 16 landuri.

Astfel, numărul de participanţi la evenimentele private va fi limitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie.

Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi 15 în sălile private.

„Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa pandemia. Putem vedea că rata de infectări creşte şi că în unele regiuni este foarte crescută. Acesta este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială”, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Dacă cifra de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşită, vor fi impuse reguli şi mai drastice, precum limitarea de reuniuni private la 10 persoane şi închiderea restaurantelor la ora 23.00.

Germania ar urma să introducă noi restricții

Până acum, masca era obligatorie atunci când se depășeau 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, dar, dacă vor intra în vigoare noile măsuri, borna va fi redusă la 35. De asemenea, în zonele considerate ca fiind de risc, restaurantele și cluburile s-ar închide la ora 23. Petrecerile private ar fi, în general, limitate la maximum 10 participanți din cel multdouă gospodării diferite.

Înainte de întrunirea cu premierii de landuri, cancelarul german Angela Merkel a descris resurgența pandemiei în Europa drept una „serioasă”, îndemnând statele membre ale UE să învețe din greșelile comise atunci când pandemia lovea în premieră „bătrânul continent”, potrivit Deutsche Welle.

„Trebuie să arătăm că ne-am învățat lecția”, a afirmat Angela Merkel, marți.

„Trebuie să rugăm lumea din Europa să aibă grijă, să urmeze regulile, să păstreze distanța, să își acopere gurile și nasurile, și să facă tot ce pot pentru a ține în loc virusul în timp ce menținem activitatea economică”, a adăugat cancelarul Germaniei.

Avertismentul Angelei Merkel vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății susține că peste 700.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în Europa săptămâna trecută— un record negativ pentru continent și o creștere cu 34% comparativ cu bilanțul săptămânii precedente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`