UE a ajuns la un acord și cu Moderna pentru vaccinul anti-COVID. Se vor cumpăra până la 160 de milioane de doze

UE a ajuns la un acord și cu Moderna pentru vaccinul anti-COVID. Se vor cumpăra până la 160 de milioane de doze
Foto: pixabay

Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Moderna pentru vaccinul contra noului coronavirus dezvoltat de firma americană de biotehnologie. Este al șaselea contractîncheiat de reprezentnații Bruxelles-ului cu un producător de vaccin anti-Covid-19.

UE a ajuns la un acord și cu Moderna pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID

Șeful Comisiei Europene,Ursula von der Leyen, a anunțat marți căUniunea Europeană a încheiat un acord cu Moderna pentru vaccinul contra noului coronavirus dezvoltat de firma americană de biotehnologie.

„Sunt bucurosă să anunț că mâine vom aproba un nou contract, pentru asigurarea altui vaccin pentru Covid-19”, a spus Ursula von der Leyen, adăugând că înțelegerea ”ne permite să cumpărăm până la 160 de milioane de doze din vaccinul produs de Moderna”.

Comisia Europeană a semnat până în prezent, în numele statelor membre ale UE, contracte pentru achiziţia vaccinurilor împotriva Covid-19 dezvoltate de companiile AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi, Pfizer/BioNTech şi CureVac.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că așteaptă prima tranșă devaccinîmpotriva COVID-19 în decembrie șivaccinarea personalului medical va începe în ianuarie.

Cât va costa vaccinul rusesc anti COVID – Sputnik V

Între timp, autoritățile ruse anunță căvaccinul anti-Covid-19 Sputnik Vva costa mai puțin de 20 de dolari de persoană la nivel internațional, iar Kremlinul intenționează să producă peste un miliard de doze în țară șiîn străinătateanul viitor, transmite Reuters.

„Suntem responsabili de monitorizarea eficacității vaccinuluiSputnik Vîn rândul cetățenilor care l-au primit ca parte a programului de testare în masă. (…) Eficacitatea este de asemenea de peste 90%, conform observațiilor noastre. Apariția unui nou vaccin eficace este o veste bună pentru toată lumea”, a afirmat într-un comunicat de presă Oksana Drapkina, directoarea institutului de cercetare din subordinea ministerului sănătății rus.

Totodată,oficialii ruși au spus marți că țara lor a primit solicitări de la peste 50 de țări pentru cel puțin 1,2 miliarde de doze deSputnik V.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`