Twitter a eliminat o nouă postare a președintelui SUA. Videoclipul redistribuit de Donald Trump ar fi încălcat drepturile de autor

Twitter a eliminat o nouă postare a președintelui SUA. Videoclipul redistribuit de Donald Trump ar fi încălcat drepturile de autor
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Twitter Inc a eliminat un videoclip redistribuit sâmbătă de Donald Trump, președintele SUA, și a invocat o reclamație privind drepturile de autor, relatează Reuters.

Twitter a eliminat o nouă postare a președintelui SUA. Videoclipul redistribuit de Donald Trump ar fi încălcat drepturile de autor

Videoclipul, care conținea muzică de la grupul Linkin Park, a dispărut de pe pagina de Twitter a președintelui SUA, sâmbătă seară, cu notificarea că acest conținut „a fost eliminat ca răspuns la o plângere a unui deținător de drepturi de autor”.

Twitter a șters videoclipul, pe care Donald Trump îl redistribuise de pe pagina directorului de comunicare pe social media de la Casa Albă, Dan Scavino, după ce a primit o plângere în acest sens din partea Machine Shop Entertainment, potrivit informațiilor publicate pe Lumen Database, baza de date care colectează solicitările pentru înlăturarea conținutului online.

Machine Shop este o companie managerială deținută de formația rock Linkin Park, arată pagina de LinkedIn.

„Răspundem plângerilor valide privind drepturi de autor care ne sunt trimise de deținători de drepturi de autor sau de către reprezentanții lor legali”, a spus un reprezentat al Twitter, printr-un comunicat de presă.

Donald Trump și Twitter: Un conflict tot mai vizibil în ultimul timp

Acesta este doar cel mai recent clinci dintre Donald Trump și Twitter, platforma de social media care a eliminat în repetate rânduri postări ale președintelui SUA sau care le-a etichetat cu diverse explicații, cum că informațiile ar fi neadevărate sau ar instiga la violență.

Spre exemplu, în 30 iunie, Twitter ștergea o imagină publicată de președintele SUA, care îl înfățișa chiar pe el însuși, în urma unei plângeri înaintate de New York Times – publicația la care lucra reporterul ce a surprins fotografia.

Momentul de „referință” în acest conflict pare să rămână, totuși, cel din luna mai, când Twitter îl acuza pe președintele Donald Trump că ar fi încălcat politicile platformei împotriva „glorificării violenței”. Totul începuse când liderul de la Casa Albă a cerut autorităților să răspundă ferm la violențele de la protestele izbucnite după moartea lui George Floyd.

În replică, președintele SUA a semnat un ordin executiv care reduce protecția firmelor din zona de social media și care, în esență, taie fondurile federale pentru companiile din sector care se angajează în cenzură.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației americane. Părinții noștri Fondatori au protejat acest drept sacru prin Primul Amendament al Constituției. Libertatea de a exprima și dezbate idei este fundația tuturor drepturilor noastre ca popor liber. Într-o țară în care libertatea de expresie a fost pusă de multă vreme la loc de cinste, nu putem permite unui număr limitat de platforme online să aleagă discursul pe care americanii îl pot accesa și exprima pe Internet. Această practică este, în mod fundamental, ne-americană și ne-democratică. Când marile și puternicele companii de social media cenzurează opiniile cu care nu sunt de acord, ele exercită o putere periculoasă. Ele încetează să mai funcționeze ca buletine pasive (n.r. – de informație) și încep să fie tratate drept creatore de conținut”, aratăordinulsemnat de președinteleSUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`