Turcia închide cafenelele, arenele sportive și culturale, dar suspendă și rugăciunile în masă. Autoritățile au depistat 18 cazuri de COVID-19 la nivel național

Turcia închide cafenelele, arenele sportive și culturale, dar suspendă și rugăciunile în masă. Autoritățile au depistat 18 cazuri de COVID-19 la nivel național
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Turcia închide temporar cafenelele, arenele dedicate sportului și divertismentului, dar suspendă și sesiunile de rugăciune în masă, într-un efort de a limita răspândirea noului coronavirus, anunță autoritățile turce luni, după ce numărul total al cazurilor depistate a ajuns la 18, potrivit Reuters.

Mai mult decât atât, Ankara a inclus pe lista interdicțiilor de zbor alte șase state, printre care Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite, astfel că numărul total al țărilor vizate de restricție a ajuns la 20.

„Începând de la miezul nopții de luni, activitatea cafenelelor, sălilor de cinema și a celor de sport… va fi suspendată”, a anunțat Ministerul turc de Interne, invocând riscul ridicat de transmitere a virusului în „zonele de recreere publică și în spațiile de divertisment”.

Bazinele de înot, sălile de nunți și concerte, precum și o serie de restaurante vor pune lacătul pe ușă, mai spune același minister, iar toate activitățile și adunările organizațiilor neguvernamentale vor fi amânate. Totuși, oficialii turci nu au precizat și cât va dura restricția.

Totodată, spune Ali Erbas, liderul autorității turce pentru chestiuni religioase, vor fi suspendate și sesiunile de rugăciune în masă de la moschei, adăugând totuși că cele individuale sunt încă permise.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`