Donald Trump, despre testarea hidroxiclorochinei pe pacienții care mor din cauza COVID-19: „Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu…”

Donald Trump, despre testarea hidroxiclorochinei pe pacienții care mor din cauza COVID-19: „Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu...”
Foto: Facebook / Donald Trump

Președintele american Donald Trump continuă să recomande folosirea hidroxiclorochinei în tratarea infecției cauzate de noul coronavirus. După postarea de pe Twitter, în care recomanda un tratament pentru COVID-19 cu azitromicină și hidroxiclorochină. În prezent, strategia lui Trump ar viza testarea tratamentului pe persoanele aflate starea gravă, aproape de deces, întrucât testele efectuate în laborator ar consuma mult prea mult timp.

Președintele Trump este unul dintre susținătorii tratamentului pe bază de hidroxiclorochină. El este de părere că americanii ar trebui să înceapă testare arețetei pe pacienții aflați în stare gravă, relatează Libertatea. „Hidroxiclorochina este un medicament foarte puternic pentru anumite afecţiuni. A fost folosit cu succes şi avem motive să credem că poate fi folosit cu succes şi aici (coronavirus). Avem pandemie. Avem oameni care mor acum. Dacă intrăm în laboratoare şi testăm, ia mult timp. Putem testa chiar acum pe oameni care sunt într-o situaţie gravă, care mor. Dacă merge, am făcut un lucru extraordinar. Dacă nu, ştiţi cum este, am încercat.”, a declarat Donald Trump în timpul unei conferinței de presă, potrivit Libertatea.ro.

Trump este un susținător cunoscut al tratamentului pe bază de hidroxiclorochina și azitromicin. În urmă cu o săptămâna, Președintele SUA a postat un mesaj pe Twitter în care le recomanda specialiștilor celor două medicamente, ca schemă de tratament pentru COVID-19, având în vedere rezultatele pe care aceste pastile le-au avut în trecut pentru tratarea altor afecțiuni, precum malarie sau lupus.

Totuși, în data de 24 martie un cetățean din Pheonix, Arizona, a decedat după ce a încercat să se trateze singur, acasă cu clorochină.

„Hidroxiclorochina și Azitromicin, luate împreună, au o șansă bună de a fi una dintre principalele schimbări din istoria medicinei. Sperăm ca ambele vor fi puse în folosire imediat. Oamenii mor, mișcați-vă repede și Dumnezeu să binecuvânteze pe toată lumea!”, a fost mesajul pe care Președintele Donald Trump l-a distribuit în mediul online, pe Twitter.

În ciuda mesajului lui Donald Trump, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA le-a cerut oamenilor să fie precauți cu privire la această schemă de tratament. Totodată, ei au declarat că oficialii încă încearcă să stabilească dacă cele două medicamente pot fi utilizate pentru tratarea COVID-19 cu simptome ușoare și moderate, pentru a reduce simptomatologia dar și transmiterea pe cale virală. În același timp, OMS a fost de acord că ar trebui efectuate mai multe teste suplimentare, deși mai mulți oamenii de știință au criticat afirmațiile lui Trump, informează BuzzFeedNews.

Tratamentul pe bază de hidroxilorochină și azitromicină a devenit cunoscut la începutul lunii martie, după ce un medic francez a declarat că a folosit cele două medicamente în tratarea COVID-19 și a înregistrat rezultate pozitive pe un numpr mic de pacienți. Potrivit sursei citate anterior, medicul francez a folosit medicamentul pentru lupus, malarie și artrită reumatoidă (hidroxiclorochina) pe un număr de 42 de pacienți infectați cu COVID-19, iar un număr mic dintre aceștia s-au vindecat.

Hidroxiclorochina este un medicament utilizat în tratarea malariei. Potrivit The Guardian, este varianta mai puțin toxică a clorochinei, un alt medicament folosit în tratarea aceleiași boli, realizat pe bază de chinină, un ingredient regăsit în apă tonică. Totodată este un medicament aflat la dispoziția americanilor, fiind deja aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente, ca tratament pentru malarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie