The Economist, despre Victor Ponta: „My name is Paste. Copy Paste”

The Economist, despre Victor Ponta: „My name is Paste. Copy Paste”

„My name is Paste. Copy Paste”, este titlul unui articol publicat marți de jurnaliştii de la prestigiosul cotidian The Economist, care au tratat pe larg subiectul plagiatului de care este acuzat premierul Victor Ponta.

În ciuda încercărilor repetate de a pune capăt scandalului de plagiat în care este implicat premierul Victor Ponta, jurnaliştii publicaţiei The Economist sunt de părere că pe oficialul român l-ar putea aşteapta aceeaşi soartă ca cea a lui Theodor zu Guttenberg şi a lui Pal Schmitt, ambii nevoiţi să demisioneze în urma acuzaţiilor de plagiat.

Chiar dacă premierul a promis că îşi va prezenta demisia dacă acuzaţiile se dovedesc a fi întemeiate, The Economist notează că declaraţiile au fost repede uitate iar comisia de etică, însărcinată cu analizarea tezei de doctorat a premierului, a fost dizolvată înainate de a-şi prezenta concluziile în mod oficial. Însă membrii comisiei au făcut totuşi public raportul lor: 85 de pagini din totalul de 307 au fost copiate integral din alte surse, fără a se indica autorul.

În acest scop, jurnaliştii au postat pe site respectivele fragmente şi pasaje din sursele originale, indicate de comisia de etică.

Ca o completare a acestui scandal, cel care a coordonat lucrarea de doctorat a premierului, Adrian Năstase, este primul oficial de rang înalt condamnat de justiţia din România pentru fapte de corupţie şi încarcerat. În urma deciziei, guvernul Ponta a catalogat acţiunea drept una motivată politic, şi instrumentată de preşedintele Traian Băsescu.

Aceasta nu este singura controversă care a afectat imaginea executivului român. Disputa dintre şeful statului şi Victor Ponta pe marginea reprezentării la lucrările Consiliului European de săptămâna trecută, relatată pe larg de presa internaţională, şi politizarea unor instituţii ale statului, televiziunea română ori Institutul Cultural, au fost dur taxate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”