Thailanda a început testarea vaccinului împotriva noului coronavirus pe maimuțe. Există speranțe că acesta va fi gata până anul viitor

Thailanda a început testarea vaccinului împotriva noului coronavirus pe maimuțe. Există speranțe că acesta va fi gata până anul viitor
sursa Foto: pixabay

Pandemia de coronavirus a făcut peste 300.000 de mii de victime în întreaga lume. Pe lângă pierderile omenești, economia a avut și ea de suferit din cauza măsurilor restrictive impuse pentru a stopa răspândirea acestui virus, care a apărut pentru prima dată în orașul Wuhan din China. O speranță pentru câștigarea luptei înpotriva COVID-19 ar fi reprezentată de producerea unui vaccin. în acest context, Thailanda a început testele pe maimuțe, după ce teste pe șoareci au ieșit pozitive, după cum a declarat ministrul Educației Superioare, Științei, Cercetării și Inovării din Thailanda, Suvit Maesincee.

Vaccinul thailandez împotriva noului coronavirus ar putea fi gata până anul viitor

Thailanda a început sâmbătă testarea unui vaccin împotriva coronavirusul pe maimuțe după ce testele pe șoareci au fost un succes, a declarat un oficial, potrivit Reuters.

Ministrul Educației Superioare, Științei, Cercetării și Inovării din Thailanda, Suvit Maesincee, a declarat că cercetătorii au început testarea vaccinului pe maimuțe și speră să obțină un „rezultat mai clar” al eficacității sale până în septembrie.

„Acest proiect este pentru rasa umană, nu doar pentru Thailanda. Prim-ministrul Prayuth Chan-ocha a prezentat o politică conform căreia trebuie să dezvoltăm un vaccin și să aderăm la forța de muncă a comunității mondiale în această privință”, a declarat Suvit Maesincee reporterilor sâmbătă.

Thailanda a anunțat miercuri că va dezvolta un vaccin – unul dintre cel puțin 100 de potențiale vaccinuri împotriva coronavirusului din întreaga lume – și speră că va fi gata până anul viitor în Thailanda.

Suvit Maesincee a afirmat că Thailanda a început să își rezerveze doi producători pentru vaccinul thailandez împotriva COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

De la apariția noului coronavirus în China la sfârșitul anului trecut, COVID-19 s-a răspândit în întreaga lume, infectând peste 5 milioane de persoane și omorând peste 300,000 de persoane.

Vaccinul thailandez utilizează ARN-ul (acidul ribonucleic este, ca și ADN-ul, un polinucleotid format prin copolimerizarea ribonucleotidelor), care determină celulele corpului să producă antigeni, molecule pe suprafața virușilor, care să stimuleze sistemul imunitar să acționeze.

Vaccinurile împotriva noului coronavirusului ar fi incapabile să asigure o imunitate pe termen lung

Vaccinurile împotriva noului coronavirusului, care încă se află în perioada de testare, nu ar fi capabile să asigure o imunitate pe termen lung. Mai exact, aproape un sfert din răcelile de zi cu zi sunt cauzate de coronaviruși, dar, din nefericire, răspunsul organismului dispare rapid, iar oamenii pot fi infectaţi din nou după ce s-au vindecat.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au lucrat la un vaccin ce, în primele faze, a arătat protecție împotriva noului coronavirus la șase maimuțe, informează BBC. Vaccinul a generat anticorpi împotriva virusului în 14 zile, a blocat virusul să se înmulțească și nu a dăunat plămânilor, animalele având o cantitate mai mică de virus în plămâni și căile respiratorii, potrivit pharmaceutical-technology.com.

Ulterior, vaccinul experimental „ChAdOx1 nCov-19” a eșuat. Maimuțele supuse testelor au continuat să se infecteze.

„Cantitatea de virus în nasul animalelor vaccinate și al celor nevaccinate a fost identică. Dacă același lucru se va întâmpla și la oameni, înseamnă că vaccinarea nu ar opri infectarea”, a declarat Jonathan Ball, profesor de virologie moleculară la Universitatea Nottingham.

„Nu ştim dacă un vaccin poate genera un răspuns de imunitate care ne va proteja împotriva infecţiei pe viitor”, a comentat situația actuală David Heymann, care a condus Organizaţia Mondială a Sănătăţii în timpul epidemiei de SARS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`