CORONAVIRUS | Țările din lume cu cele mai puține cazuri. Cum au reușit

CORONAVIRUS | Țările din lume cu cele mai puține cazuri. Cum au reușit

Până în prezent. aproape 1,3 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate în întreaga lume. Dintre acestea, peste 45.800 de cazuri sunt critice, în timp ce 70.000 de oameni și-au pierdut viața la nivel global.

În continuare, Statele Unite ale Americii rămâne cea mai afecată țară de noul coronavirus, cu 336,851 de cazuri confirmate, urmată de Spania și Italia, fără urmă de îmbunătățire a situației.

Președintele Donald Trump i-a avertizat pe americani că următoarele două săptămâni vor fi „cele mai grele”.

La polul opus, țările Asiei de Sud sau cele africane, (Burundi, Malawi, Sierra Leone sau Nepal) înregistrează mai puțin de 10 cazuri confirmate. Cu toate acestea, testările pentru COVID-19 lipsesc în multe dintre aceste state, raportarea fiind, astfel, neconcludentă.

Raportându-ne la Europa, Spania a detronat Italia în numărul de cazuri, devenind astfel a doua cea mai afectată țară la nivel mondial, cu 131.646 de cazuri confirmate și 12.641 de decese. Totuși,Spania a înregistrat duminică 674 de decese, cel mai mic număr din ultimele nouă zile. Italia, țara de pe locul trei, a înregistrat în total 128.928 de infectări, raportând în ultima vreme un număr tot mai mic al victimelor (766 de decese vineri, 681 sâmbătă, 525 duminică). Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că se pregătește un plan pentru redeschiderea treptată a țării, dar distanțarea socială va continua să fie o regulă strictă.

De remarcat în acest context este Muntenegru, fiind ultima țară europeană care a înregistrat un caz de coronavirus (prima confirmare a fost pe 17 martie). Cea mai recentă raportare, din data de 5 aprilie, arăta doar 214 cazuri.

Și Suedia, deși are aproape 7000 de cazuri confirmate până în prezent, este țara occidentală care a impus cele mai puține restricții. Majoritatea suedezilor sunt obișnuiți să trăiască singuri, nu obișnuiesc să stea aproape unii de alții în transportul public și nici să converseze cu străinii în locurile publice, astfel că regulile autorităților, precum distanțarea socială, înseamnă doar continuarea stilului lor de viață. În marile orașe dinSuedialocuiesc singuri o mulțime de oameni (comparativ cu Italia și Spania unde familiile se reunesc în număr mare), lucru ce ar putea încetini ritmul de răspândire acoronavirusului.

Un caz controversat este cel al Rusiei, unde Vladimir Putin a declarat, la sfârșitul lunii martie, că țara sa (cu 146 de milioane de locuitori) a reușit să împiedice răspândirea pe scară largă a noului coronavirus, declarând un număr surprinzător de mic raportat la populație – doar 253 de cazuri, comparativ cu Luxemburg (care la o populație de 628.000 de locuitori raportase deja 670 de cazuri la vremea respectivă).

Astfel, au apărut suspiciuni mari legate de raportarea corectă a cazurilor confirmate cu COVID-19, autoritățile rusești fiind acuzate de lipsă de transparență.

„Nu trebuie să credem rapoartele conform căroracoronavirusul a ocolit deșertul arctic numitRusia. Aceasta este o minciună absolută. De la mijocul lunii ianuarie, numărul de decese cauzate decoronavirusa fost confirmat înRusiaîn cazul a cel puțin 1.600 de persoane. Explicația e simplă. Vă amintiți povestea cu Cernobîlul, inundațiile din Krîmsk. Ei ascund întotdeauna informațiile reale de noi, întotdeauna”, a declarat Valeri Solovei, politolog rus.

Și China a fost acuzată de tăinurirea cifrelor reale ale infecției de pe teritoriul țării. Spre exemplu, deşi epidemia a izbucnit în provincia Hubei dinChinala sfârşitul lui 2019, autorităţile de la Beijing au anunţat, la începutul lunii aprilie, doar 82.361 de cazuri confirmate şi 3.300 de decese, comparative cu Statele Unite, unde s-au confirmat peste 191.000 de bolnavi şi mai mult de 4.100 de victime pe 1 aprilie. Chiar și cifrele actuale întăresc această ipoteză, fiind o diferență de peste 250.000 de cazuri raportate de China față de America.

Astfel, serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că Beijingul a falsificat datele cu privire la numărul de victime ale coronavirusului înChina.

De asemenea, și în India sunt foarte puține comparativ cu populația actuală (doar 4314 cazuri sunt confirmate și 140,293 de teste au fost efectuate, pentru o populație de aproape 1,4 miliarde de oameni).

Cu toate acestea, totul se rezumă la eficacitatea măsurilor luate de către fiecare țară în parte și de răspunsul lor față de pandemie.

Coreea de Sud, care lucrează cu aceeași tehnologie ca SUA, poate fi un exemplu de success. Țara a fost capabilă să testeze mult mai rapid cetățenii, până la aproximativ 10.000 de persoane în fiecare zi. Până în prezent, Coreea de Sud a efectuat aproximativ 9000 de teste la 1 milion de populație, comparative cu 5000 de teste în America, pe același segment.

Și Germania dă semne de încetinire a ritmului de răspândire a noului coronavirus. De câteva zile, o persoană purtătoare a virusului infectează în medie doar o singură altă persoană, comparativ cu 5-7 persoane infectate, rata de acum câteva săptămâni. Totul se datorează, la fel, testărilor masive – 500.000 de teste pe săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)