Suedia: Cea mai negră zi de la începutul pandemiei de coronavirus. Numărul deceselor a crescut alarmant în ultimele 24 de ore

Suedia: Cea mai negră zi de la începutul pandemiei de coronavirus. Numărul deceselor a crescut alarmant în ultimele 24 de ore
foto: Hepta.ro

Suedia a înregistrat o creștere accelerate a deceselor cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

185 de suedezi au murit marți, ceea ce înseamnă înseamnă cel mai mare număr de decese înregistrate de la izbucnirea pandemiei,în vreme ce autoritățile refuză să impună izolarea la domiciliu ca măsură obligatorie.
Este posibil ca numărul crescut de decese să fi fost provocat de erorile de colectare a datelor în weekend, o problemă destul de comună în multe țări.

Agenția de sănătate publică a țării a raportat doar 29 de noi decese duminică și 40 luni, sugerând o eroare în înregistrare.

Potrivit agenților,au fost cel puțin 94 de decese la sfârșitul săptămânii, dar nuau fost împărțite pezile.

Totuși, creșterea de 185 de morți înregistrată marți este cea mai mare înregistrată de la începutul pandemieiși crește numărultotalul de la 1,580 la 1,765.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut cu 545, de asemenea, un salt semnificativ de la 392 de luni, ceea ce aduce numărul total al infecțiilor de la 14,777 la 15,322.

Specialiștii cred că în aceste săptămâni se atinge apogeul epidemiei

EpidemiologulAnders Wallenstena declarat că restricțiile voluntare ar putea fi menținute pe o perioadă mai lungă de timp, decât cele obligatorii, care sunt impuse în toatețărileEuropei.

Dr. Wallensten suținecă Suedia atinge în aceste zilevârful epidemiologic, dar acest lucru trebuie confirmat cu statistici concrete.
„Acum mai binede o săptămână în urmă, se ajunsese la apogeu, cel puțin conform acestui model.Ne așteptam la mai puține cazuri în fiecare zi. Totuși,două treimi nu au fost infectate încă și riscă să o contacteze”, a declarat Wallensten.

El a mai declarat că poporului i se par mai rezonabile recomadările pe care nu sunt forțați să le urmeze, iareconomia nu are de suferit atât de mult.

Distanțarea socialăeste responsabilitateaoamenilor

Suedia are o abordare diferită în lupta cu pandemia de coronavirus. Spre deosebire de majoritatea țărilor dezvoltate, inclusiv de țările vecine, Norvegia șiDanemarca, Suedia a menținutșcoliledeschise, la fel ca majoritatea întreprinderilor, inclusiv restaurantele și barurile.

Nici în privința călătoriilornu au fost impuse restricții majore,cetățenii UEfiind liberi să cină sau să plece din Suedia. În plus, măășescă50 de persoane.

„Suedeziiau un nivel ridicat de încredere în agențiile guvernamentale, ceea ce înseamnă că o mare parte a populației urmează sfaturile noastre. În general, oamenii acționează responsabil pentru a reduce răspândireasurile de distanțaresocialăau rămasvoluntarecu condiția ca grupuri să nu dep infecțiilor, de exemplu prin restricționarea contactelor sociale. Această criză poate continua mult timp, iar pentru ca măsurile să funcționeze în timp, oamenii trebuie să le înțeleagă și să le accepte”,au declarat oficialii.

Strategia a fost, de asemenea, criticată de unii dintre oamenii de știință din țară. Un grup de 22 de doctori, virologi și cercetători au catalogat decizia de a lăsa locurile publice deschise drept o viitoare catastrofă.

Rata îmbolnăvirilor la nivel mondiala ajuns la 2,5 milioane de infectări

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, la nivel mondial, a depășit pragul de 2,5 milioane, potrivit cifrelor disponibile în momentul redactării acestei știri. Peste 57.000 dintre persoanele confirmate pozitiv pentru infecția cu COVID-19 sunt în stare critică. De la debutul pandemiei, care afectează în acest moment 210 țări și teritorii de pe Glob, 177.674 persoane au decedat, în timp ce numărul celor care s-au vindecat se apropie de 700.000. Statele Unite ale Americii au cel mai mult de suferit din cauza virusului SARS-CoV-2.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`