SUA va relua parțial finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății. Procentul va reprezenta doar o zecime din suma acordată de obicei (VIDEO)

SUA va relua parțial finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății. Procentul va reprezenta doar o zecime din suma acordată de obicei (VIDEO)
foto: Hepta.ro / AdMedia / Andrew Harrer

Administraţia Preşedintelui american Donald Trumpa declarat cu SUA va relua plata contribuției la bugetulOrganizaţiei Mondiale a Sănătăţii, însă doar parțial, a anunțat postul de televiziune american Fox News, citând o scrisoare de la Casa Albă.

SUA, cel mai important finanțator alOrganizației Mondiale a Sănătății

Administrația a convenit să plătească o sumă egală cu cea pe care o acordă China. Dacă condiția va fi respectată, SUA va da doar o zecime din suma de aproximativ 400 de milioane de dolari pe an, cu care contribuia în mod obișnuit.

SUAcontribuia cu cea mai mare sumă debani cătreOMSîn fiecare an, adică peste400 de milioane de dolari în 2019, aproape 15% din bugetul său, comaparativ cu aproximativ 40 de milioane de dolari cât contribuie China.

Donald Trump a tăiat fondurile cătreOrganizațiaMondialăa Sănătății, după ce pandemia de coronavirus s-a răspândit global

Donald Trumpa suspendatfinanțarea Organizației Mondiale a Sănătății la mijlocul lunii aprilie, din cauză că instituția nu a reușit să gestioneze eficientcriza provocată denoulcoronavirus.

Liderul de la Casa Albă susține că organizația a promovat „dezinformarea” venită din China pe subiectul COVID-19, ceea ce ar fi alimentat răspândirea coronavirusului în întrega lume.

„OMSa eșuat în îndeplinirea atribuțiilor sale de bază și trebuie trasă la răspundere. Dacă şi-ar fi făcut treaba şi ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese”, a explicat preşedintele america”, a spus Trump, într-o conferință de presă.

Guvernul australians-a situat de partea americanilor și acriticatorganizațiepentru sprijinul față de redeschiderea piețelor chineze, unde sunt vândute animale proaspete și de unde se speculează că maladia s-a răspândit, care a apărut în decembrie, la Wuhan.

China a suplimentat contribuția către OrganizațiaMondialăa Sănătății,după ce SUA a renunțat să mai acorde sprijin financiar

Imediat după ce SUA s-a retras de la finanțare,Chinaa anunțat alocarea unui supliment de 30 de milioane de dolari pentru Organizația Mondială a Sănătății

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Geng Shuang, a declarat că suma este destinată în principal prevenției și controlului epidemiei Covid-19 și la susținerea dezvoltării sistemelor de sănătate în țările în curs de dezvoltare

„A susțineOMSîntr-un moment critic al luptei împotriva epidemiei înseamnă să apărăm idealurile și principiile multilateralismului și să apărăm statutul și autoritatea Națiunilor Unite”, a mai spus Geng Shuang.

Acesta a precizat că Beijingul a alocat deja 20 de milioane de dolari cătreOMS, referindu-se la o donație efectuată în luna martie.

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în toată lumea

Ultimele rapoarta arată că peste 4,6 milioane de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 de la declanșarea maladiei, iar dintre acestea, peste 45.000 de pacienți sunt în stare gravă.

Bilanțul global al deceselor a depășit 308.000. În același timp, peste 1,7 milioane de persoane au fost declarate vindecate.

Cea mai gravă situați este cea din Statele Unite ale Americii, acolo unde aproape 1,5 milioane de cetățeni sunt infectați cu SARS-CoV-2, dintre care peste 16.000 de pacienți sunt în stare critică.

Pe teritoriul american, bilanțul victimelor COVID-19 a depășit 88.000, iaraproape 33.000 au fost declarați vin

Urmăriți B1TV.ro și pe
`