SUA | Donald Trump declară că nu va închide țara în cazul unui al doilea val al pandemiei de coronavirus. „Vom stinge focul” (VIDEO)

SUA | Donald Trump declară că nu va închide țara în cazul unui al doilea val al pandemiei de coronavirus. „Vom stinge focul” (VIDEO)
foto: Hepta.ro / AdMedia / Andrew Harrer

Președintele a declarat joi că nu va „închide țara” în cazul în care Statele Unite ale Americi se vor confrunta cu un al doilea val de infectări cu noul coronavirus. acesta este încrezător că vor putea lupta cu tot ce va urma. Aceste afirmații vin în contextul în care SUA au raportat săptămâna trecută alte 2.4 milioane de americani care au solicitat ajutoare de șomaj.

Donald Trump, despre un al doilea val de infectări cu noul coronavirus

Președintele Donald Trump a declarat joi: „nu închidem țara noastră” dacă SUA este lovită de un al doilea val de COVID-19, potrivit deadline.com.

Presedintele Statelor Unite a facut aceste remarci în timpul unei vizite la o fabrică de automobile din Michigan, care a fost transformată pentru a produce ventilatoare.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Dr. Anothony Fauci, a depus mărturie săptămâna trecută, înaintea Congresului, în legătură cu al doilea val.

„Sper că dacă ne von confrunta cu un al doilea val, vom putea face față foarte eficient acestuia pentru a preveni transformarea sa într-un focar nu mai rău decât acum, ci mult, mult mai redus”, a afirmat Anothony Fauci.

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Robert Redfield, a declarat luna trecută că lupta împotriva virusului în toamnă ar putea fi „mai dificilă și potențial mai complicată, deoarece ne-am confrunta cu gripă și coronavirus în același timp”.

Însă, Donald Trump a rămas încrezător în capacitatea țării de a face față unui al doilea val al inefctărilor cu noul coronavirus.

„Oamenii spun că aceasta este o posibilitate foarte clară, este standard”, a declarat Doanld Trump atunci când a fost întrebat despre un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19.

„Vom stinge focul, nu vom închide țara”, a declarat Donald Trump. „Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge. Dar nu închidem țara”.

Donald Trump declară că nu va închide țara în cazul unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

Alte 2.4 milioane de americani au solicitat ajutoare de șomaj în contextul pandemiei de COVID-19

Comentariile sale vin în aceeași zi în care Statele Unite au raportat săptămâna trecută alte 2.4 milioane de americani care au solicitat ajutoare de șomaj, ceea ce aduce totalul cererilor de noi cereri pentru șomaj la peste 38 milioane în nouă săptămâni.

Texas, Carolina de Nord și Arizona au raportat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus din momentul în care au fost relaxate măsurile restrictive.

În cel mai rău caz, curba de infectare a COVID-19 ar putea imita cea mai mortală pandemie din istoria americană, gripa spaniolă.

Mai multe persoane au murit în timpul pandemiei din 1918 decât numărul total de decese militare și civile care au rezultat din Primul Război Mondial, iar al doilea val de îmbolnăviri din toamnă a fost responsabil pentru majoritatea deceselor din SUA atribuite epidemiei respective.

În altă ordine de idei, Donald Trump a refuzat joi să poarte masca de protecţie în public în timpul vizitei la fabrica de automobile, în ciuda apelului procurorului general care i-a solicitat preşedintelui să poarte mască în conformitate cu ordinele de sănătate publică.

„Nu am vrut să ofer presei plăcerea de a o vedea”, a declarat Trump când a fost întrebat de un reporter de ce a ales să nu poarte mască.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`