Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump, în vederea destituirii. Acesta devine al treilea președinte american din istorie pus sub acuzare (VIDEO)

Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump, în vederea destituirii. Acesta devine al treilea președinte american din istorie pus sub acuzare (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Camera Reprezentanților a votat punerea sub acuzare a lui Donald Trump, pas extrem de important în procesul de demitere a acestuia din funcția de președinte al Statelor Unite.

Aleșii americani au decis, prin majoritate, că Trump se face vinovat de ‘abuz de putere’ pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Biden. Acest prim articol a trecut cu 230 de voturi „pentru” și 197 „împotrivă”.

Al doilea articol, cel prin care președintele american este acuzat de obstrucţionarea Congresului, a trecut cu 229 voturi „pentru” la 198 „împotrivă”.

Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump, în vederea destituirii

Camera Reprezentanţilor se află sub controlul Opoziției democrate. Votul decisiv, însă, va fi dat în Senat, care este controlat de republicani. Prin urmare, posibilitatea ca Trump să fie destituit este mică.

Președintele american este acuzat că a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean să demareze o anchetă asupra lui Joe Biden, un foarte probabil adversar al său la prezidențialele din 2020. În timpul conversației, Donald Trump i-ar fi făcut o „promisiune” lui Volodimir Zelensky, încurajându-l să deschidă o investigație asupra lui Hunter Biden. Discuția telefonică a fost, însă, interceptată de serviciile de informaţii americane și urmată de un denunț intern. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Donald Trump e al treilea preşedinte al SUA care face obiectul unei proceduri de destituire, în cazul unui vot favorabil punerii sub acuzare. Andrew Johnson și Bill Clinton au fost achitați de Senat, iar Richard Nixon a demisionat înainte să fie destituit.

„Stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie”, a replicat președintele american Donald Trump, după votul din Camera Reprezentanților. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`