SUA a depășit 500.000 de decese din cauza Covid. Câți americani au fost vaccinați până acum

SUA a depășit 500.000 de decese din cauza Covid. Câți americani au fost vaccinați până acum
Foto: Inquam Photos / George Călin

Pragul de 500.000 de decese cauzate sau asociate cu COVID-19 a fost depășit în SUA. De asemenea, peste 28 de milioane de cazuri de contaminare au fost înregistrate până acum. SUA înregistrează un bilanț total de 500.071 de victime cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Peste 500.000 de decese înregistrate în SUA din cauza pandemiei de COVID-19

La Washington a fost decretat doliu și s-a ținut un moment de reculegere. Președintele american Joe Biden a spus că acest bilanț tragic îl depășeșete pe cel al americanilor care au murit în cele două războaie mondiale și războiul din Vietnam. El a făcut din nou apel la unitate într-un mesaj adresat națiunii cu acest prilej.

“Trebuie să punem capăt acestei politici de dezinformare ce a divizat familii, comunități și o țară întreagă, ce a costat atâtea vieți omenești. Cei care au murit nu sunt democrați, nici republicani, sunt concetățenii noștri americani, vecinii noștri. Sunt prietenii, mamele, tații, fiicele, soții și soțiile noastre. Trebuie să luptăm împreună, ca un popor unit, ca State Unite ale Americii. Este singura cale să învingem acest virus. Vă promit”, a declarat Biden, după un moment de reculegere, la Casa Albă.

Evoluția campaniei de vaccinare

Pfizer este pe cale să livreze 120 de milioane de doze din schema sa de două doze până la sfârșitul lunii martie, a declarat John Young, directorul de afaceri al Pfizer.= Pfizer este, de asemenea, pregătit să furnizeze în total 300 de milioane de doze către SUA până la sfârșitul lunii iulie și a ridicat așteptările de producție la nivel mondial pentru 2021 la cel puțin 2 miliarde de doze, a spus el.

Președintele Moderna Inc, Stephen Hoge, a declarat că producătorul de medicamente intenționează să livreze 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii martie și 300 de milioane până la sfârșitul lunii iulie.

Johnson & Johnson crede că va putea expedia cel puțin 20 de milioane de doze în SUA până la sfârșitul lunii martie, după ce a primit autorizația de reglementare a SUA și 100 de milioane de doze până la jumătatea anului 2021, a declarat vicepreședintele medical Richard Nettles.

Observațiile au pus Statele Unite pe drumul cel bun pentru a primi 240 de milioane de doze până la sfârșitul lunii martie, suficient pentru a inocula 130 de milioane de americani și 700 de milioane de doze până la jumătatea anului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)