Noi informații despre noul coronavirus au apărut în China care indică faptul că marea majoritate a infecțiilor cu COVID-19 nu cauzează simptome.
Autoritățile chineze au început să publice cifre zilnice la 1 aprilie cu privire la numărul de noi cazuri de coronavirus asimptomatice, cifrele din prima zi sugerează că aproximativ patru din cinci infecții cu coronavirus nu au provocat nicio boală. Mulți experți consideră că aceste cazuri neobservate, asimptomatice de infecție cu coronavirus ar putea fi o sursă importantă de contagiune.
Nu mai puțin de 130 de cazuri din 166 de noi infectări (78%) identificate în 24 de ore până în după-amiaza zilei de miercuri, 1 aprilie au fost asimptomatice, a declarat Comisia Națională de Sănătate din China, scrie portalul bjm.com.
China testează riguros sosirile din străinătate de frica unui al doilea val al infectărilor. Tom Jefferson, un epidemiolog celebru a declarat că rezultatele au fost „foarte, foarte importante”. El a spus pentru BMJ, că „Eșantionul este mic și vor deveni disponibile mai multe date. De asemenea, nu este clar cum au fost identificate aceste cazuri. Dar să spunem că sunt generalizabile. Și chiar dacă sunt cu 10%, atunci acest lucru sugerează că virusul este peste tot. Dacă și subliniez acest dacă – rezultatele sunt reprezentative, atunci trebuie să ne întrebăm: „Pentru ce ne închidem?”
Jefferson a spus că este destul de probabil ca virusul să circule mai mult decât s-a crezut în general și că mare parte a populației a fost deja expusă fără să știe.
Utilizatorii rețelelor de socializare din China și-au exprimat temerile că purtărorii coronavirusului fără simptome ar putea răspândi boala în mod inconștient, mai ales acum că infecțiile au încetinit și autoritățile au redus limitele de călătorie.
Zhong Nanshan, un consilier medical principal al guvernului chinez, a declarat că infecțiile asimptomatice nu vor putea provoca un alt focar major de covid-19 dacă astfel de persoane ar fi fost izolate.
Pandemia de COVID-19 a cauzat deja la nivel mondual un număr de peste 1,5 milioane de îmbolnăviri și sunt înregistrate deja peste 88.500 de decese. Alți peste 48.000 de oameni sunt în stare gravă sau critică.
În continuare, Statele Unite,SpaniașiItaliasunt țările care înregistrează cele mai multe infectări cu COVID-19. Iar decesele cele mai multe au fost raportate înItalia, urmată de Statele Unite șiSpania.