Stare de dezastru în al doilea cel mai populat stat din Australia. Locuitorii din Melbourne au interdicție de a circula noaptea

Stare de dezastru în al doilea cel mai populat stat din Australia. Locuitorii din Melbourne au interdicție de a circula noaptea

Victoria, al doilea cel mai populat stat australian, a declarat stare de dezastru din cauza epidemiei de COVID-19. Printre măsurile excepționale adoptate, locuitorii capitalei Melbourne au primit interdicția de a circula noaptea pe stradă, din cauza numărului cazurilor de infecţii cu noul coronavirus, care a atins un nivel record săptămâna trecută, notează Reuters.

Noile restricții vor fi valabile 6 săptămâni.

Stare de dezastru în statul Victoria – principalele restricții

Duminică, statul australian Victoria a raportat 671 de noi cazuri de infecţii cu COVID-19 și 7 decese, unul dintre cele mai ridicate niveluri.

„Actualele reguli au evitat alte mii şi mii de cazuri zilnice, mii de oameni spitalizaţi şi mai multe tragedii decât am văzut. Dar acestea nu au funcţionat suficient de rapid”, a declarat vicepremierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Astfel, începând de duminică, în Melbourne a intrat în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 8 p.m. și 5 a.m., oamenii având voie să plece de acasă doar la serviciu sau pentru a avea grijă de cineva.

De asemenea, noile restricţii limitează timpul pe care locuitorii din Melbourne îl pot petrece pentru a face mişcare în spaţiu liber sau pentru cumpărături esenţiale. Și școlile vor reveni la sistemul de învăţare de la distanţă, de la mijlocul acestei săptămâni.

Restaurantele vor continua serviciile de comenzi şi livrări, deoarece nu aveau permisiunea de a funcționa în spaţii închise.

Noile măsuri stricte au fost catalogate drept ”regretabile dar necesare” de către premierul Scott Morrison, iar Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că susţine măsurile ”cu inima grea”.

Cu toate acestea, restricţiile referitoare la circulaţie şi la activităţile de afaceri vor fi mai puţin stricte în restul statului, faţă de Melbourne.

Până în acest moment, Australia a înregistrat aproximativ 18.000 de cazuri de coronavirus şi puţin peste 200 de decese.

Focar de COVID-19 în Australia

Încă de la începutul lunii iulie, Melbourne a fost din nou plasat în izolare în urma unei creşteri masive a contaminărilor cu noul coronavirus.

Peste cinci milioane de persoane au primit marţi ordin de la autorităţile locale de a rămâne în izolare la domiciliu.

De atunci, statul Victoria s-a izolat de restul ţării după ce şi-a închis frontierele. Polițiștii păzesc intrările și ieșirile din acest stat, iar dronele și avioanele monitorizează de sus traficul.

Situația actuală din țară ar putea însemna că teoria potrivit căreia virusul ar reveni sezonier se confirmă, pentru că în țara, aflatăemisfera sudică începe iarna, iar criza sanitară se acutizează.

Un studiu realizat de Mohammed Sajadi, de la Universitatea din Virginia, cu sprijinul epidemiologilor de la Universitatea Maryland,la jumătatea lunii iunie, compară puterea cu care Covid-19 a lovit 50 de orașe din emisfera nordică în timpul primului val al virusului, înainte de 10 martie. Oamenii de știință spun că epidemia a lovit mai puternic în opt orașeundetemperaturile eraucuprinse între 0 ° C și 10 ° C, iar umiditatea 5%.

De aceea, cercetătorul Morgane Bomsel consideră că acest context natural legat scădereatemperaturilor reprezintăprincipala cauza a reizbucnirii focarelor de coronavirus în sezonul rece.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:08 - Olaf Scholz spune că Germania ar trebui să facă „tot ce îi stă în putință” pentru consolidarea relațiilor cu SUA, după victoria lui Donald Trump
17:48 - Bogdan Matei, despre problema celor peste 100.000 de solicitări de amnistie fiscală: „Este un management defectuos la nivelul Ministerului de Finanțe, inclusiv la nivelul ANAF” (VIDEO)
17:43 - Discuția halucinantă pe care a avut-o Adriana Bahmuțeanu cu fiul său cel mic, după moartea lui Silviu Prigoană: ”Mi-a zis să îl las în pace, că nu vrea să mă vadă. Mi-a zis că sunt …”
17:22 - Vouchere pentru elevi și preșcolari. Când vor primi banii
17:21 - Gheorghe Pecingină (PNL), după ce un minor a murit la urgențe: “Nu pot să cred că există o justificare de natură legislativă, care să spună că nu am intervenit să salvez viața unui copil pentru că există o chichiță legislativă” (VIDEO)
17:19 - Vladimir Putin era aproape să folosească arma nucleară, spune un fost premier britanic. Virgil Bălăceanu: O linie roșie o reprezenta Crimeea. În rest, lucrurile sunt complicate de partea Federației Ruse (VIDEO)
16:58 - Marius Pașcan, despre scandalul fermelor de boți: Instituțiile sunt conduse de cei de la guvernare, care au acest interes de a-și maximiza șansele electorale implicit prin acest fals (VIDEO)
16:54 - Dezastrul lăsat în urmă de furtunile din Italia. Multe mașini au ajuns în mare
16:44 - Ștefan Pălărie, după ce un tânăr de 16 ani a murit la urgențe, la Tg. Jiu: “2 ani biologici au făcut diferența între pot sau nu pot să-l operez liniștit. Pare că asistăm la un colaps generalizat al sistemului sanitar” (VIDEO)
16:40 - Dan Cristian Popescu, despre scandalul fermelor de boți: Toți politicienii am întâlnit de-a lungul timpului conturi care păreau false. Odată a trebuit să blocăm întreaga țară India (VIDEO)