Spania va fi gata să primească turiști străini din iulie. „Ne vom asigura ca aceștia să nu fie expuşi vreunui risc”

Spania va fi gata să primească turiști străini din iulie. „Ne vom asigura ca aceștia să nu fie expuşi vreunui risc”
sursa Foto: hepta.ro // DPA Images

Vești bune pentru cei care aveau vacanțe planificate în Spania pentru vara aceasta. Prim-ministrul spaniol, Pedro Sánchez, a anunțat că țara este gata să primească turiști străini începând cu luna iulie. Acesta a mai declarat că vor fi luate măsuri de siguranță pentru ca nimeni să nu fie pus în pericol. Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemia de coronavirus, încearcă să revină la normal după daunele produse economiei de către toate măsurile restrictive luate pentru a stopa răspândirea noului virus.

Spania își redeschide granițele din iulie pentru vizitatorii străini

Granițele Spaniei se vor redeschide pentru turiștii străini începând din iulie, a anunțat prim-ministrul Pedro Sánchez, promițând că guvernul va garanta siguranța vizitatorilor și a localnicilor pe măsură ce țara iese dintr-una dintre cele mai stricte blocări cauzate de pandemia de coronavirus din Europa, potrivit The Guardian.

„După cum știți, Spania primește peste 80 de milioane de vizitatori pe an. Anunț că, începând din iulie, Spania se va redeschide pentru turiștii străini în condiții de siguranță. Turiștii străini pot începe de asemenea să își planifice vacanțele în țara noastră. Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranță atât în ceea ce privește originea, cât și destinația. Ne vom asigura ca turiştii să nu fie expuşi vreunui risc şi de asemenea ca ei să nu reprezinte un risc pentru noi”, a declarat Pedro Sánchez.

Prim-ministrul a mai declarat că guvernele centrale și regionale au planificat și coordonat de câteva săptămâni întoarcerea la turism. „Trimitem tuturor un mesaj astăzi: Spania vă va aștepta din iulie”, a declarat el.

El a cerut cetățenilor spanioli să înceapă planificarea vacanțelor in interiorul țării lor și a anunțat, de asemenea, că ligile de fotbal vor putea fi reluate începând cu data de 8 iunie.

El a declarat că marți va începe o perioadă de doliu național de 10 de zile pentru persoanele care au decedat din cauza noului coronavirus.

Până în prezent, 28,628 de persoane din Spania au murit din cauza coronavirusului, iar 234,824 de persoane au fost infectate. Criza sanitară a înrăutățit și problemele socioeconomice.

Și Grecia își redeschide granițele pentru turiștii străini din iunie

Nu doar Spania își va redeschide granițele vara aceasta pentru vizitatorii străini. Guvernul Greciei a realizat o listă cu 19 țări ai căror cetățeni își pot petrece vacanțele în Grecia începând cu data de 15 iunie, aceste state fiind România, alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia.

România și celelalte state care apar pe lista întocmită de guvernul de la Atena au fost selectate pe criterii epidemiologice, a declarat ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis.

De asemenea, turiștii din cele 19 țări care vor să vină în Grecia pentru a se bucura de vacanță nu vor fi testați pentru noul coronavirus nici înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Măsura este anunțatăîn contextul în care peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise ca parte a relaxării mai multor măsuri restrictive impuse pentru a limita răspândurea coronavirusului. De asemenea, turiștii vor fi nevoiți să respecte o serie de măsuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`