CORONAVIRUS. Spania își deschide frontierele pentru Italia, după 2 luni de pauză

CORONAVIRUS. Spania își deschide frontierele pentru Italia, după 2 luni de pauză

Spania a ridicat marţi restricțiile de circulație privind legăturile aeriene şi maritime directe cu Italia – aflate în vigoare încă de la data de 11 martie şi menţinute în perioada de izolare cu scopul de a stopa răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, relatează Reuters.

Această dispoziţie a fost publicată în Buletinul oficial.

Cu toate acestea, persoanele care sosesc din Italia sunt obligate – la fel ca toţi ceilalți călători din străinătate – să respecte o perioadă de „două săptămâni” de izolare în Spania, unde starea de urgenţă sanitară este în continuare în vigoare.

Relaxarea restricțiilor continuă

Guvernul din Spania a luat în calcul să ridice toate interdicţiile legate de noul coronavirus până la sfârşitul lunii iunie.

De asemenea, Italia intenționează să ridice până la data de 3 iunie restricțiile de circulația care au fost impuse în vederea sosirilor din alte țări.

Atât Spania, cât şi Italia au fost încă de la începutul izbuncirii epidemiei capul de afiș pe plan mondial în privinţa numărului de îmbolnăviri cu virusul covid-19.

Spania este a treia cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, cu 278.188 de cazuri de infectare. Bilanțul deceselor în Spania a ajuns la 27.709. În același timp, Italia este a şasea cea mai afectată ţară din lume, înregistrând până în momentul de față 225.886 de cazuri de infectare, dintre care 32.007 au fost fatale.

Între timp, cele două ţări europene au fost depăşite de Statele Unite, Rusia, Brazilia şi Regatul Unit al Marii Britanii.

Statele Unite ale Americii au înregistrat până în prezent 1.550.539 de cazuri de infectări cu virusul care a declanșat o criză sanitară globală. Bilanțul deceselor provocate de covid-19 a ajuns la 91.989 în SUA. În același timp, au fost declarate vindecate 356.383 persoane.

Zborurile înspre și dinspre România rămân suspendate

În prezent, Spania, Statele Unite și Marea Britanie se numără printre zonele roșii afectate de această malarie respiratorie, motiv pentru care zborurile dintre România înspre aceste zone au fost suspendate până la începutul lunii iunie.

Raed Arafat a anunțat săptămâna trecută faptul că se prelungește măsura suspendării zborurilor pentru toate aeroporturile din România pentru o perioadă de 14 zile.

Se prelungește măsura suspendării zborurilor către Spania, Ialia, Belgia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Iran, Marea Britanie și altele pentru 14 zile, începând cu 15 mai 2020.

Sunt exceptate zboruri cu aeronave de stat, cele umanitare, cele care transportă echipe de intervenție

Se suspendă transportul pentru cursele spre Italia, Franța, Germania, Turcia li din aceste țări către România până la 1 iunie 2020

Se instituie pentru toate persoanele care vin în România din străinătate măsura izolării la locuință. Cei care nu au posibilitatea sau nu vor să stea cu familia pot opta pentru carantină în spații special destinate, puse la dispoziție de autorități”, a declarat șeful DSU.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:27 - Inundațiile din Galați au provocat pagube majore. O ambulanță a fost luată de viitură, iar echipajul a fost salvat de la moarte de jandarmi
19:25 - Adevăratele motive pentru care Dani Oțil și Mihaela Rădulescu au decis, de fapt, să se despartă. Detalii neștiute au ieșit la iveală
19:09 - O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid de mari dimensiuni, spun oamenii de știință
19:08 - Florian Bodog îl contrazice pe Cîțu: Nu are nicio credibilitate. Eu nici nu cred că există o astfel de decizie. Probabil că o fi visat rău azi noapte (VIDEO)
18:52 - Care sunt cele mai frumoase cinci destinații de vacanță pe timp de toamnă. Câteva sunt foarte aproape de România
18:49 - Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)
18:36 - Dani Oțil, uimit de ce se întâmplă în noul sezon Power Couple: „Mă uit la prima probă și nici nu îmi vine să …”
18:30 - Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
18:07 - Marcel Boloș: Nu s-a pus problema să lucrăm la impozitul progresiv. Rămânem cu cota unică, care știm că a produs mult bine pentru toți românii (VIDEO)
18:04 - Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă