Situație gravă în Republica Moldova, după reluarea cursurilor: 5.000 de elevi în autoizolare, alți 187 confirmați cu coronavirus

Situație gravă în Republica Moldova, după reluarea cursurilor: 5.000 de elevi în autoizolare, alți 187 confirmați cu coronavirus
Foto: Pixabay.com

Republica Moldova se confruntă cu un număr crescut de elevi confirmați cu noul coronavirus, la doar două săptămâni de la începerea noului an școlar.

Creșterea cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, după începerea noului an școlar

Mai exact, elevii din zece școli din Republica Moldova învață la distanță din cauza carantinei, iar 4.958 de elevi și 288 de profesori se află în autoizolare.

De la începutul anului școlar, 187 de elevi și 173 de cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19, a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Acesta a mai precizat că 821 de școli activează cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă, iar alte 431 de instituții de învățământ învață pe schimburi, în varianta hibridă, sau exclusiv online.

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, infectat cu COVID-19

La finalul lunii august, Viorica Dumbrăveanu,ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, anunța că este infectată cu COVID-19. Demnitara a făcut totul public pe pagina personală de Facebook.

În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu, atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră, este cel mai de preț lucru pentru care merită să luptăm în această viață.Mulțumesc colegilor din sistemul medical, care muncesc zi și noapte, cu dedicație și curaj”, a transmisDumbrăveanu.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România, în a doua zi de școală

Dacă în ziua în care au început școlile, în Romania s-a înregistrat cel mai mic număr de infectări cu SARS-CoV-2 din 20 iulie și până în prezent, în cea de a doua zi numărul infectărilor s-a dublat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, alte 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, autoritățile mai anunță că au fost înregistrate 51 de decese, iar la Terapie Intensivă se află 460de pacienți.Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a urcat la un total de 105.298 de îmbolnăviri și 4.236 de morți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.110.024 de teste. Dintre acestea 21.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.767 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.327 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.879 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.748 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.014 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 5 persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`