Scene înfiorătoare în Belarus. Femei care protestează pașnic, agresate de o grupare clandestină (VIDEO)

Scene înfiorătoare în Belarus. Femei care protestează pașnic, agresate de o grupare clandestină (VIDEO)

Prostestele continuă în Belarus, împotriva sistemului represiv condus de către Aleksandr Lukașenko. Totodată, continuă și violențeledin partea forțelor de ordine.

Sâmbătă, o grupare clandestină, cu cagule și fără însemne identitare,aavut o nouă intervenție în forță. De data aceasta, ținele au fost zeci de femei, manifestantecare protestau pașnic în capitala Minsk,împotriva violențelor polițienești și a fraudei electorale, notează presa internațională.

Inițial, mascații au încercat să le disperseze pe manifestante, însă femeile nu s-au lăsat intimidate, notează Belsat și Tut.ty. Într-un alt video se poate observa cum polițiștii acționează agresiv, împingând femeile în dube. În total, peste 30 de persoane au fost arestate, potrivit grupului de apărare a drepturilor omului, Viasna.

Mascații, intervenție violentă la Minsk (VIDEO)

Cum au început protestele în Belarus

Protestele din Belarus au izbucnit după alegerile prezidențiale din 9 august 2020. Aleksandr Lukașenko s-a impus cu peste 80% și astfel, a câștigat al 6-lea mandat consecutiv.

Aleksandr Lukașenko, fost membru KGB în anii ’70, a fost ales președinte al Belarusului pentru prima oară în anul 1994. El este considerat drept ultimul dictator din Europa. Fiecare tur de scrutin l-a câștigat ‘en fanfare’, consolidându-și astfel imaginea liderului ‘de fier’.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`