Rusia: Arestarea guvernatorului Furgal scoate din nou oamenii în stradă. 1.500 de persoane protestează la Habarovsk

Rusia: Arestarea guvernatorului Furgal scoate din nou oamenii în stradă. 1.500 de persoane protestează la Habarovsk

Aproximativ 1.500 de persoane au manifestat sâmbătă pe străzile oraşului Habarovsk din estul Rusiei, pentru al şaptelea weekend consecutiv de proteste, după ce guvernatorul regiunii, Serghei Furgal, a fost arestat ca suspect de crimă, la începutul lui iulie, transmite agenția de știri Reuters.

Oamenii au ieșit în stradă pentru susţinerea guvernatorului provinciei cu acelaşi nume din extremul orient al Rusiei.

1.500 de ruşi au ieșit în stradă ca să-l susțină pe guvernatorul regiunii Habarovsk, arestat ca suspect de crimă

Peste 1.000 de persoane din Habarovsk, oraş aflat la 6.110 km est de Moscova, protesteazăde când popularul guvernator Serghei Furgal a fost arestat pe 9 iulie, în legătură cu acuzaţii de crime pe care el le respinge.

Demonstranţii din Habarovsk mărşăluiesc pe şoseaua care traversează oraşul. Unii au cerut eliberarea lui Furgal, alţii – un proces deschis şi transparent.

După arestare, guvernatorul Serghei Furgal a fost dus la Moscova, unde se află acum în arest preventiv. Oficialul este suspectat de implicare în organizarea asasinatelor mai multor oameni de afaceri, în urmă cu 15 ani, şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă.

Susţinătorii săi sunt convinşi că arestarea lui este motivată politic.

Serghei Furgal, membru al Partidului Liberal Democrat, a câştigat în 2018 alegerile din provincie în faţa unui contracandidat din formaţiunea de guvernământ Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin.

Protestele continuăîn Rusia

Oamenii au mărşăluit din nou sâmbătă cu pancarte pe care se putea citi ”Libertate lui Furgal”şi ”Belarus – Habarovsk este cu tine”, semn de susţinere pentru marşurile de protest ale opoziţiei în Belarus împotriva lui Aleksandr Lukaşenko.

Protestatarii au avut asupra lor șiafişe cu urări de sănătate pentru Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului aflat în comă şi internat în prezent la un spital din Berlin după ce se crede că a fost ”otrăvit”, care puteau fi, de asemenea, văzute în timpul manifestaţiei din Habarovsk.

În urmă cu două luni, la Habarovsk a avut loc un alt protest neautorizat, la care au participat între 10.000 și 12.000 de oameni.

În Rusia au avut loc proteste şi după succesul referendumului constituţional, care îi permite lui Putin să rămână la putere încă 16 ani. În iulie, la Moscova au fost arestaţi zeci de protestatari din cele câteva sute de manifestanți.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`