Restricțiile vor continua în Germania, chiar dacă un vaccin anti-COVID va fi disponibil / Institutul Robert Koch: „Anumite modificări aduse vieţii cotidiene vor rămâne valabile în viitorul apropiat”

Restricțiile vor continua în Germania, chiar dacă un vaccin anti-COVID va fi disponibil / Institutul Robert Koch: „Anumite modificări aduse vieţii cotidiene vor rămâne valabile în viitorul apropiat”
Foto: Pixabay.com

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, viața cotidiană din Germania, în contextul pandemiei de COVID-19, se va desfăşura în continuare sub anumite restricţii, chiar și eventualitatea în care un vaccin eficient contra virusului va fi disponibil pe piață.

Institutul Robert Koch, despre evoluția pandemiei de COVID-19 în Germania

„Deşi este probabil să existe în circulaţie cel puţin un vaccin eficient până în 2021, este puţin probabil ca acesta să fie disponibil tuturor segmentelor societăţii.

Anumite modificări” aduse vieţii cotidiene – precum menţinerea distanţei, respectarea regulilor de igienă, purtarea măştii, relocarea activităţilor de agrement în aer liber – vor rămâne valabile în viitorul apropiat”, a declarat institutul, cu sediul la Berlin.

Marți, Germania a raportat 4.122 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, conform RKI.

„În gestionarea epidemiei de COVID-19, avem nevoie de măsuri limitate temporale şi regionale care sunt adaptate la risc în următoarele săptămâni şi luni”, a declarat preşedintele RKI, Lothar Wieler.

Cazurile de coronavirus au explodat pe teritoriul Germaniei, la fel ca și în alte țări, Europa devenind acum noul epicentru al pandemiei.

Săptămâna trecută (7 octombrie), autoritățile germaneconfirmau un număr record de 2.828 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat număr înregistrat la acel moment de la debutul crizei epidemiceși pânăacum. De atunci, cazurile s-au multiplicat exponențial.

Numărul infectărilor din Germania a atins apogeul între sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, când autoritățile au înregistrat peste 6.000 de cazuri pe zi, conformCNN.

Angela Merkel: O aerisire regulatăpoate reduce în mod considerabil riscul infectării

Cancelarul german, Angela Merkel, a transmis că aerisirea face parte din gesturile-barieră împotriva COVID-19.

„Aceasta este una dintre soluţiile cele mai ieftine şi mai eficiente”, a subliniat Angela Merkel, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Aerisirea a fost introdusă pe lista cu precizări oficiale a Guvernului german cu privire la lupta împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, alături de igienă, distanţarea socială, purtarea măştii şi folosirea aplicaţiei de urmărire a cazurilor de contact a Executivului – Corona – Warn – App.

„O aerisire regulată în locurile publice şi private poate reduce în mod considerabil riscul infectării”, a precizat Guvernul german.

De la începutul crizei pandemice, s-au ridicat numeroase voci, în comunitatea ştiinţifică germană, care au cerut aerisirea ca gest-barieră.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`