Igor Dodon cere activarea stării de urgență în Republica Moldova. Autoritățile de peste Prut au, până acum, 23 de cazuri de COVID-19

Igor Dodon cere activarea stării de urgență în Republica Moldova. Autoritățile de peste Prut au, până acum, 23 de cazuri de COVID-19
Foto: Igor Dodon / Facebook

Președintele Igor Dodon a anunțat că va cere Guvernului de la Chișinău să se adreseze Parlamentului astfel încât să fie activată starea de urgență în Republica Moldova. Precum în cazul României, măsura vine ca urmare a efectelor provocate de COVID-19.

„Am fi putut avea mai puține cazuri dacă am fi avut grijă și cetățenii ar fi fost mai responsabili. Azi voi propune Guvernului să se adreseze Parlamentului să activeze stare de urgență”,a declarat Dodon, potrivit Deschide.md.

Deși Republica Moldova este încă departe de numărul de cazuri înregistrat în alte state din spațiul est-european, specialiștii se tem că sistemul sanitar de peste Prut nu va putea să facă față în eventualitatea în care numărul îmbolnăvirilor va începe să prindă aplombul din alte țări.

În prezent, autoritățile moldovene au raportat 23 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Vestea vine în contextul în care luni, pentru prima dată din 1999 și până în prezent, a fost decretatăstare de urgență în România. Totul,din cauza răspândirii noului coronavirus. PreședinteleKlaus Iohannisși-a anunțat intenția încă de sâmbătă, precizând că această măsură va permite autorităților să lupte mai eficient contra COVID-19. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`