Renumitul medic francez Didier Raoult respinge teoria că noul coronavirus provine dintr-un laborator. Susține în continuare că folosirea clorochinei este eficientă pentru tratarea COVID-19

Renumitul medic francez Didier Raoult respinge teoria că noul coronavirus provine dintr-un laborator. Susține în continuare că folosirea clorochinei este eficientă pentru tratarea COVID-19
Didier Raoult, captură video

Renumitul medic francez Didier Raoult a respins joi într-un interviu pentru BFM.TV criticile aduse în spațiul pulic la adresa Chinei, considerată de statele occidentale precum SUA sau Franța responsabilă pentru extinderea pandemiei, în condițiile în care nu ar fi luat măsuri ferme de stopare a răspândirii infecțiilor de la apariția primelor cazuri.

În cadrul interviului, Didier Raoult a luat apărarea Chinei și a lăudat capacitățile sale medicale, în timp ce autoritățile comuniste de la Beijing se confruntă cu o totală lipsă de transparență încă de la începutul epidemiei de coronavirus. El a precizat că autoritățile chineze au reușit să gestioneaze mult mai bine criza provocată de COVID-19, decât autoritățile din statele occidentale.

„Când vedeți că în China, au fost 5000 de decese în întreaga populație chineză ..,nu cred că mint mai mult decât francezii”,

Începând cu luna martie, China a fost acuzată de Statele Unite și de câțiva dintre aliații săi de faptul că a contribuit la amplificarea efectelor pandemiei. Dar când a fost întrebat despre acest subiect, profesorul Raoult a răbufnit: „Nu ți-e rușine să pui această întrebare?”.

„Nu cred ca ei (chinezii) mint mai mult decat francezii”, a spus specialistul in boli infectioase. „Toată lumea minte, mai mult sau mai puțin în legătură cu lucrurile pentru care sunteți responsabili, vi se întâmplă să mințiți, este parte a naturii umane. Deci nu știu dacă politicienii chinezi mint mai mult decât ceilalți. Nu, n-am niciun motiv să-i cred ”.

Renumitul specialist în boli infecțioase a susținut în continuare că hidroxiclorochina (un derivat al clorochininei, un medicament împotriva malariei) este eficientă în tratarea coronavirusului, concluzii care nu sunt unanime în cadrul comunității științifice: Agenția Medicamentelor a avertizat cu privire la riscurile cardiace pe care le prezintă acest medicament pentru pacienții cu Covid-19.

Didier Raoult, despre vizita făcută de președintele Emmanuel Macron

De asemenea, el a apreciat vizita efectuată de Emmanuel Macron la Institutul pe care ăl coordonează.

Emmanuel Macron „a avut dreptate să vină, a fost foarte bine”, se mândrește profesorul. „Există date pe care suntem singurii care le avem și pe care am fost fericiți să le comunicăm: cum ar fi riscul la copii, forma curbei, evoluția acesteia, strategiile terapeutice pe care le avem. Și când ne-a cerut să mergem la Palatul Elysée, nu am vorbit ca ceilalți și cred că ceea ce i-am spus lui l-a interesat. „

Cu toate acestea, recunoaște că nu știe dacă cuvintele sale l-au convins pe șeful statului sau nu. „Nu sunt suficient de naiv pentru a crede asta. Politicienii nu vă spun că vorbiți prostii. Cred că a fost interesat, că înțelege foarte bine, a spus „Este un om inteligent, atunci, cum transformă asta în politică? Este treaba politicienilor. Nu este a mea.”

Întrebat despre redeschiderea treptată a școlilor începând cu 11 mai, Didier Raoult a spus că nu este îngrijorat. El adaugă totuși: „dar ne putem răzgândi (…) Nu prezic ce se va întâmpla”. Didier Raoult consideră decizia politică extrem de „complexă”, „cel puțin la fel de complicată ca înțelegerea epidemiilor”. „Nu aș fi vrut niciodată să fac o astfel de muncă (…) Procesul de luare a deciziilor politice este foarte lent, complex, toată lumea își dă avizul în ministere. Se pare că atunci când transportatorul aeronavei a luat-o într-o direcție este complicată schimbarea. Când de fapt este destul de simplu în situația noastră. „

Didier Raoult a respins teoria potrivit căreia COVID-19 provine dintr-un laborator

De asemenea, a respins teoriile conform cărora virusul a scăpat dintr-un laborator chinez.

„Nu cred, dar sunt renegat, dacă mi se dovedește că este adevărat, mă voi răzgândi și nu va fi prima dată, dar nu mi se pare probabil”.

Didier Raoult a declarat că este impresionat de capacitățile medicale ale Chinei. În acest sens, IHU – Méditerranée Infection reprezintă doar 10% din dotarea de care dispunespitalul din Shanghai.

Potrivit acestuia, țările europene și, în special, Franța sunt „foarte mult în spate fașă de Extremul Orient”. El a spus că a fost impresionat, în timpul unei călătorii în China, în 2005, „de organizarea și strategia chineză”.

„M-a impulsionat pentru construcția IHU pe care am propus-o ministrului în 2003, pentru că aveam senzația e subdezvoltat față de ce se afla înChina. IHU este 10% din spitalul din Shanghai și mai puțin dotat decât în ​​2005 „.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie