CORONAVIRUS | Noua Zeelandă relaxează măsurile: Redeschide mall-urile și cafenelele

CORONAVIRUS | Noua Zeelandă relaxează măsurile: Redeschide mall-urile și cafenelele
Foto: Hepta

Întreprinderile din Noua Zeelandă, inclusiv centrele comerciale, cinematografele, cafenelele și sălile de gimnastică vor avea voie să se redeschidă începând de joi, întrucât au fost stabilite, luni, restricții stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Națiunea Pacificului a fost blocată mai mult de o lună, sub restricțiile de „nivelul 4”, care au fost reduse cu o notă la sfârșitul lunii trecute. A continuat să pună în aplicare măsuri sociale stricte pentru mulți dintre cetățenii și întreprinderile sale, contribuind la prevenirea răspândirii pe scară largă a virusului în comunitate.

Premierul Jacinda Ardern a spus că trecerea la restricțiile „la nivelul 2” va însemna că se vor putea redeschide începând de joi comerțul cu amănuntul, restaurantele și alte spații publice, inclusiv locurile de joacă.

”Cabinetul este de acord că suntem gata să trecem la nivelul 2, să deschidem economia, dar să o facem cât mai în siguranță”, a spus Ardern într-o conferință de presă.

Ce măsuri sunt luate pentru prevenirea Covid-19

Întreprinderile vor fi obligate să păstreze distanțele fizice și măsurile stricte de igienă în vigoare.

Școlile se pot deschide începând de luni, scrie Reuters.

Cu toate acestea, barurile nu se pot redeschide decât din 21 mai, a spus Ardern. Adunările ar fi limitate la 10 persoane.

„Dezvăluirea este că peste 10 zile vom redeschide majoritatea afacerilor din Noua Zeelandă și mai devreme decât multe alte țări din lume”, a menționat Ardern.

Granițele țării ar rămâne închise, cu excepția revenirii neoelandezilor.

Măsurile vor fi revizuite din nou în două săptămâni, a adăugat Ardern.

Trei noi cazuri de coronavirus au fost confirmate luni, a declarat ministerul sănătății într-un comunicat.

Cazurile, două asistente medicale spitalicești și una legată de călătoriile din afara granițelor, aduc infecțiile cu COVID-19 confirmate din Noua Zeelandă la 1.147, a spus ministerul, adăugând că 93% din toate cazurile confirmate și probabile s-au recuperat.

Guvernul își va dezvălui joi bugetul anual și a avertizat că țara va avea deficite fiscale pe ani, în timp ce datoria va crește până la niveluri mult peste țintele anterioare, datorită măsurilor sale de sprijin economic.

Numărul persoanelor infectate a depășit patru milioane la nivel global

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit patru milioane de cazuri.

Mai precis, peste 4.100.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 283.000, iar peste 1,4 milioane s-au recuperat.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Mii de cetățeni din diaspora au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2, unii dintre ei stingându-se din viață.

Mai precis, potrivit unui raport publicat duminică de Grupul de Comunicare Strategică, 2.758 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 1.698 în Italia, 561 în Spania, 29 în Franța, 329 în Germania, 81 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de coronavirus și până la acest moment, 100 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 31 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie