Record negativ în Rusia – aproape 23.000 de infectări în 24 de ore. Patinoarul olimpic din Moscova, transformat în spital COVID-19

Record negativ în Rusia – aproape 23.000 de infectări în 24 de ore. Patinoarul olimpic din Moscova, transformat în spital COVID-19
foto: Pixabay

Un nou record negativ a fost înregistrat în Rusia. Aproximativ 23.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 au fost raportate luni. În acest context, autoritățile de la Moscova au luat decizia de a transforma patinoarul olimpic în spital destinat pacienților cu COVID-19.

Record negativ în Rusia: aproximativ 23.000 de noi infectări cu COVID-19

Luni, aproape 23.000 de noi infectări cu coronavirus au fost raportate în Rusia, în ciuda eforturilor autorităților de a reduce presiunea asupra sistemului medical.

De asemenea, autorităţile ruse au raportat 303 de decese asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al victimelor la 33.489 de persoane pe teritoriul țării.

De la debutul pandemiei, Rusia a înregistrat 1.948.603 de infecţii cu noul coronavirus, fiind în prezent pe locul al 5-lea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa.

Patinoarul olimpic din Moscova, transformat în spital COVID-19

Din cauza creşterii alarmante a cazurilor de COVID-19, patinoarul olimpic din Moscova, „Palatul de Gheaţă Krylatskoe” a fost transformat într-un spital temporar pentru bolnavii COVID. Peste 1300 de paturi de spital dotate cu rezervoare de oxigen acoperă în prezent pista de patinaj viteză a fostului patinoar, cu o lungime 400 de metri, iar în unitate lucrează acum peste 100 de medici şi asistenţi medicali.

De asemenea, arena este dotată cu toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea şi tratarea bolii, aproximativ 600 de persoane tratându-se în prezent acolo, iar între 60-80 de pacienţi fiind internaţi şi externaţi zilnic.

În ciuda creşterii numărului de infectări, autorităţile ruse nu au impus un lockdown în întreaga ţară, recomandând doar importanţa respectării igienei, distanţării sociale şi impunerii unor măsuri specifice în anumite regiuni.

Doar guvernatorul din regiunea siberiană Buriatia a închis luni restaurantele, centrele comerciale, barurile şi clădirile publice, timp de două săptămâni, aceasta fiind prima regiune din Rusia care impune restricţii dure în al doilea val al pandemiei.

Patinoarul dintr-un centru comercial din Madrid, transformat în morgă

Și în Spania s-a înregistrat o situație similară, în contextul în care bilanțul victimelor COVID-19 crește cu sutele de la o zi la alta

Astfel, s-a luat decizia folosirii spațiilor unui centru comercial ca loc de depozitare a trupurilor neînsuflețite, informează El Pais. Este vorba despre Palacio de Hielo din Capitala spaniolă, un centru comercial în care se află magazine, săli de cinema, dar și un patinoar de 1.800 de metri pătrați. Astfel, clădirea este dotat cu facilitățile necesare pentru a asigura temperaturile scăzute la care pot fi depozitate cadavrele.

Subdirecția de Sănătate Publică din Madrid a anunțat deja, printr-un purtător de cuvânt al executivului regional, că permite transferul persoanelor decedate în spațiile din Palacio de Hielo. Mutarea și paza sicrielor ar urma să fie asigurate de reprezentanții Unității Militare de Urgență.

„Este vorba despre o măsură temporară și extraordinară care este menită, în special, să aline durerea familiilor victimelor și este gândită pentru gestionarea situației din spitalele din Madrid”, a precizat un reprezentant al autorității locale

Urmăriți B1TV.ro și pe
`