Reacția Ambasadei Germaniei după ce prim-ministrul landului Renania de Nord-Westfalia a declarat că românii și bulgarii sunt responsabili pentru noile focare

Reacția Ambasadei Germaniei după ce prim-ministrul landului Renania de Nord-Westfalia a declarat că românii și bulgarii sunt responsabili pentru noile focare
Foto: Pixabay

Ambasada Germaniei a reacționat după ce prim-ministrul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a declarat că noile focare de coronavirus izbucnite în Germania sunt cauzate de migranții români și bulgari. Potrivit Ambasadei, oficialul german nu a intenționat prin declarația sa să îi jignească pe românii sau pe bulgarii infectați cu COVID-19.

„Există numeroase riscuri de răspândire a virusurilor, printre care se numără şi condiţiile şi modul de călătorie în Europa. Totuşi, ne dorim graniţe deschise şi o piaţă europeană a muncii. Am atras atenţia asupra faptului că acest virus nu ţine cont de frontiere. Este exclus să învinovăţim în vreun fel persoane de orice naţionalitate pentru răspândirea virusului. Este important să clarific faptul că acest lucru este de la sine înţeles atât pentru mine, cât şi pentru guvernul landului pe care îl conduc”, a subliniat Armin Laschet, într-un comunicat de presă.

Declarațiile premierului landului Renania de Nord-Westfalia

Reacția ambasadorului are loc în contextul în care premierul landului Renania de Nord-Westfalia a declarat că Românii și bulgarii sunt la originea unor focare de COVID-19 din Germania.

În viziunea politicianului, noul coronavirus a fost transgermanmis de muncitorii români și bulgari și s-ar fi răspândit din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care lucrează.

„Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul german.

Focare de infecție cu COVID-19 la abatoarele din Germania

Situația pandemiei de COVID-19 în Germania s-a înrăutățit. Cel puţin 650 de lucrători ai unui abator din Guetersloh, landul german Renania de Nord – Westfalia, au fost infectați cu noul coronavirus de la începutul săptămânii, a informat miercuri seară Grupul Toennies, unul dintre cei mai mari producători de carne din Germania.

Autorităţile sanitare locale au plasat imediat în carantină în jur de 7.000 de persoane, inclusiv pe toţi cei care lucrează la abator, unde producţia a fost suspendată. De asemenea, în districtul Guetersloh au fost închise şcoli şi creşe, precizează presa din Germania.

Potrivit autorităților române, sunt 57 de români confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, unul în stare critică. Din primele informații se arată că infectările au survenit după participarea la slujbele religioase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`