Raport al Senatului american: Hunter Biden ar fi primit milioane de dolari de la soția fostului primar din Moscova. Ce conexiuni ar avea fiul candidatului democrat cu persoane apropiate de armata chineză

Raport al Senatului american: Hunter Biden ar fi primit milioane de dolari de la soția fostului primar din Moscova. Ce conexiuni ar avea fiul candidatului democrat cu persoane apropiate de armata chineză

Un nou raport al republicanilor din Senatul american arată că Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, ar fi primit 3,5 milioane de dolari de la soția fostului primar al Moscovei, în contextul unor tranzacții financiare despre care oficiali din guvernul federal au avertizat că ar putea implica posibile conflicte de interese, ținând cont de faptul că fostul vicepreședinte al SUA a condus politica administrației Obama în ceea ce privește Ucraina, informează dailywire.com.

De altfel, alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc în acest context, marcat de o serie întreagă de dezvăluiri, dar și de faptul că Statele Unite sunt cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus și s-a confruntat, în egală măsură, în ultimele luni, cu o escaladare a tensiunilor pe tema rasismului. Cu aproape două luni înainte ca americanii să-și aleagă noul președinte, B1 TV va difuza „The Choice”, un documentar FRONTLINE, care prezintă biografiile celor doi candidați, Donald Trump și Joe Biden, concentrându-se asupra modului în care aceștia au reacționat în momente de criză. Prezentând mărturii ale prietenilor, familiilor, colegilor sau adversarilor celor doi, producția, lansată recent în SUA, face dezvăluiri despre provocările care au modelat viața lui Trump și Biden, de-a lungul timpului.

Cel mai recent raport al Senatului american vine de la Comitetul pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale și Comitetul pentru Finanțe. Democrații au respins raportul republican, susținând că acesta se înscrie în linia dezinformărilor venite din partea Rusiei și că documentul nu demonstrează că afacerile în care este implicat Hunter Biden ar fi afectat politica SUA.

Potrivit raportului republicanilor, Hunter Biden ar fi primit, prin trasfer bancar, 3,5 milioane de dolari de la Elena Baturina, soția fostului primar al Moscovei. Miliardara Baturina a fost căsătorită cu Yuri Luzhkov, primar al capitalei Rusiei, care a plecat din funcție în 2010 în contextul unor acuzații de corupție. Documentul citat arată cum firma fiului lui Joe Biden ar fi primit o plată în valoare de 3,5 milioane de dolari de la Baturina, în februarie 2014, plată descrisă ca fiind ”pentru activități de consultanță”. De asemenea, Biden ar fi încasat în 2015 mai multe plăți în valoare de câteva sute de mii de dolari de la aceeași Baturina, multe dintre ele fiind descrise ca părți ale unui contract de împrumut.

Raportul dat publicității miercuri prezintă și alte concluzii ale investigației. Printre acestea, faptul că Hunter Biden s-ar fi asociat în afaceri cu Ye Jianming, Gongwen Dong și alți cetățeni chinezi care au legături cu guvernul comunist și cu Armata Republicii Populare Chineze. Aceste asocieri ar fi avut ca rezultat fluxuri de numerar de milioane de dolari.

Raportul face referire și la presupuse legături ale lui Hunter Binden cu femei din Rusia sau din alte state est europene care ar avea conexiuni cu „rețele de prostituție și trafic de persoane din Europa de Est”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`