Proteste în Italia. Reprezentanții domeniului HoReCa, nemulțumiți de restricțiile luate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19 (VIDEO)

Proteste în Italia. Reprezentanții domeniului HoReCa, nemulțumiți de restricțiile luate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19 (VIDEO)
FOTO: Hepta

Reprezentanții italieni din domeniul HoReCa au ieşit în stradă luni seara, din Milano până la Palermo, pentru a protesta împotriva restricţiilor luate de autorități pentru a stopa propagarea virusului COVID-19.

Manifestaţiile au degenerat în acte de violenţă, în care mai multe persoane au fost rănite, iar altele arestate.

Proteste în Italia după restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19

Decizia privind închiderea restaurantelor şi a barurilor la ora 18.00, pentru a stopa propagarea noului coronavirus, a stârnit proteste violente luni noaptea.

Sute de oameni au ieşit în stradă la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo pentru a cere guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, ridicarea restricţiilor pentru domeniul HoReCa.

Ciocnirile dintre forțele de ordine și manifestanți s-au soldat cu arestări, după ce unii protestatari au aruncat cu petarde şi sticle Molotov, iar alții au spart vitrinele unor magazine de lux (precum Gucci, Hermes, Geox şi Apple), pe care le-au jefuit ulterior.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale, care îi obligă să stea în casă între orele 23.00 şi 5.00 dimineaţa.

Italia înăsprește restricțiile pentru COVID-19

Amintim, deoarece situația se înrăutățește pe zi ce trece în Italia, din cauza crizei sanitare și a numărului mare de cazuri de COVID-19, premierul Giuseppe Conte a semnat un nou decret de urgență, ce prevede închiderea restaurantelor după ora 18.00 și interzicerea petrecerilor private, scrie The Local.

Restricțiile au intrat în vigoare începând de luni, 26 octombrie în peninsulă, iar autoritățile recomandă cetățenilor să nu călătorească în afara localităților decât dacă este absolut necesar.

Potrivit sursei citate mai sus, printre restricțiile impuse de Guvernul de la Roma se vor număra:

Restaurante și barurile se închid de la ora 18:00, cu excepția zilelor de weekend. În restaurante și baruri va fi permisă prezența a maxim 4 persoane la masă.

Sunt interzise petrecerile organizate după ceremonii, inclusiv în cazul nunților și botezurilor.

Se vor închide începând de luni sălile de sport, piscinele, saloanele de înfrumusețare. Rămâne în continuare permisă activitatea sportivă în aer liber.

Totodată, autoritățile italiene recomandă deplasarea între localități doar dacă este necesar și din motive întemeiate și evitarea primirii în casă a altor persoane străine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)