CORONAVIRUS | Primarul din Milano dorește reorganizarea orașului după ridicarea restricțiilor: Aglomeraţia din orele de vârf trebuie să dispară, copiii trebuie să intre gradual la ore

CORONAVIRUS | Primarul din Milano dorește reorganizarea orașului după ridicarea restricțiilor: Aglomeraţia din orele de vârf trebuie să dispară, copiii trebuie să intre gradual la ore
Foto: Hepta

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a declarat, într-un interviu, că dorește, după ridicarea măsurilor impuse în urma pandemiei de coronavirus, o restructurare a orelor în care oamenii își desfășoară activitățile zilnice pentru a evita astfel orele de vârf și aglomerațiile.

Mai precis, edilul a precizat că se lucrează la un plan de redeschidere și dorește ca toate instituțiile să colaboreze pentru a îl putea pune în practică, în caz contrar, eforturile fiind în zadar.

Beppe Sala: Până la redeschiderea orașului Milano nu va exista o redeschidere reală a țării

Primarul a afirmat, potrivit milano.corriere.it, că Milano este capitala economica a Italiei, iar până la redeschidrea orașului ”nu va exista o redeschidere reală a țării”. Acesta consideră că după ridicarea restricțiior trebuie să se țină seama de opiniile oamenilor de știință, iar politicienii să își asume responsabilitatea.

Beppe Sala a mărturisit că, în prezent, se lucrează la un plan de redeschidere, care ține de unele condiții pentru a funcționa. Respectiv, acesta dorește să fie înștiințat în avans de redeschidere, ”deoarece serviciile nu pot fi reorganizate în 48 de ore”, și vrea ca toate instituțiile să colabreze cu autoritățile.

”Facem partea noastră prin reorganizarea, de exemplu, a transportului și a metroului, dar dacă ceilalți nu își fac partea lor, totul devine inutil”, a declarat Sala.

Primarul din Milano dorește restructurarea orarelor

Beppe Sala a spus că va fi redusă capacitatea transportului în comun la orele de vârf cu 30%, însă dorește ca autoritățile care se ocupă de comerț să aprobe eșalonarea orarelor magazinelor, iar Ministerul Educației să reglementeze orele cursurilor.

Pentru elevi ”este necesar să eșalonăm intrările și ieșirile. Permiteți-mi să vă dau un exemplu: copiii nu ar trebui să intre cu toții la 8, ci între 8 și 10. Ar trebui să ne gândim la ture duble, deoarece orele nu vor fi la fel de numeroase ca acum”.

Pe de altă parte, primarul este mai puțin îngrijorat de companii, deoarece acestea sunt obișnuite cu o anumită flexibilitate și sunt capabile să garanteze intrări eșalonate sau să continue munca de acasă.

Giuseppe Sala sprijină încercarea de eșalonare

Acesta a declarat că, dacă va fi nevoie, va ajuta toate persoanele sau companiile pentru a reuși să eșaloneze orarul, dar și respectarea unor măsuri de precauție.

„Între timp, trebuie să sperăm că guvernul va interveni economic pentru a ajuta comerțul. Vă vom oferi reduceri. Dacă barurile și restaurantele de vară se pot redeschide și au posibilitatea de a pune mese afară, nu le percepem taxa pentru ocuparea terenurilor publice. De asemenea, ar trebui să ne regândim piețele exterioare”, a afirmat primarul.

Acesta a mai spus că va încerca să ajute familiile, permițând copiilor să petreacă câteva ore în aer liber. A menționat că se va face un recesământ al curților școlilor și parcurilor și vor gândi la anumite jocuri sau sporturi, păstrând însă distanțarea.

Italia, cea mai afectată țară Europeană de coronavirus

Italia este cea mai afectată țară din Europa de pandemia de Covid-19, aceasta având, până în prezent, 181.228 de persoane testate pozitiv, dintre care 24.114 de decese.

Focarul a izbucnit în nordul țării și a dus la carantinarea statului și la luarea unor măsuri dure de protecție a populației.

Bilanțul românilor din Italia depistați cu Covid-19

Sute de români din diaspora au fost infectați cu noul SARS-CoV-2, iar zeci dintre ei s-au stins din viață.

Cei mai mulți cetățeni români testați pozitiv sunt în Italia, respectiv 422, dintre care 14 au murit, potrivit unui raport transmis luni de Grupul de Comunicare Strategică.

În ciuda acestui fapt, un grup de români aflați în Italia nu au ascultat autoritățile de la Roma cu privire la resticțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Mai precis, 28 de români au fost găsiți de forțele de ordine, duminică, într-o biserică din Trieste. Astfel că, grupul a fost amendat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:14 - Rareş Bogdan (PNL): PSD şi Ciolacu pun economia ţării în cel mai mare pericol de după criza din 2009
21:14 - Klaus Iohannis, prima reacție cu privire la candidatura la Senat: Nu am dorit o lege pentru mine. Voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă lege pentru o persoană
21:06 - Greșeala uriașă pe care a comis-o echipa de campanie a lui Donald Trump. A confundat fosta republică sovietică Georgia cu statul cu același nume din SUA
21:06 - Ce s-a întâmplat cu Ghiță Ciobanul și ce meserie are acesta, de fapt. Cum arată acum viața personajului care a făcut furori în reclamele la telefonie
20:51 - Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu la Comisia Europene: „Cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru”
20:38 - Comitetul pentru Situații de Urgență cere emiterea cu celeritate a avizelor pentru lucrări de consolidare a Planșeului Unirii
20:31 - Metoda prin care românii au cumpărat locuințe la jumătate de preţ, în zone de lux. Totul e legal! Ce trebuie să știe viitorii proprietari
20:17 - Alexandru Kocsis (Forța Dreptei): Iohannis a făcut foarte mult rău PNL de când a decis readucerea PSD la guvernare
20:05 - Toți au rămas mască! Ce cadou i-a făcut Lionel Messi lui Adrian Minune, cu ocazia zilei lui de naștere. Asta da surpriză!
19:58 - Marian Rasaliu a argumentat de ce PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis”: Nu se poate ca Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării (VIDEO)