Preşedintele Germaniei, bombardat cu ouă: „Îmi place să am contact cu cetăţenii”

Preşedintele Germaniei, bombardat cu ouă: „Îmi place să am contact cu cetăţenii”
Președintele Germaniei, Christian Wulff, a fost bombardat cu ouă de un atacator singuratic, joi, în timpul unei vizite în orașul Wiesbaden. Wulff, cel mai tânăr președinte al Germaniei, la doar 51 de ani,...

Președintele Germaniei, Christian Wulff, a fost bombardat cu ouă de un atacator singuratic, joi, în timpul unei vizite în orașul Wiesbaden.

Wulff, cel mai tânăr președinte al Germaniei, la doar 51 de ani, sosise în orașul Wiesbaden când un bărbat de 48 de ani din mulțime a început să arunce în el cu ouă, declară reprezentanții poliției citați de AFP.

„Hainele președintelui erau mânjite,” au comunicat autoritățile. “Președintele este bine.”

Wulff era însoțit de un alt oficial, ministrul Volker Bouffier, care a fost și el murdărit. Poliția a imobilizat agresorul la scurt timp după atac și l-a reținut pe acesta.

 
Vezi aici: Cum a fost bombardat cu ouă președintele Germaniei

Președintele a declarat că el a cerut să fie menținute măsuri de securitate minime pe parcursul vizitei.

„Îmi place să am contact cu cetățenii,” a fost citat acesta. „Asta implică să mai fi lovit de un ou, din când în când”.

La scurt timp după eveniment, Wulff a reapărut îmbrăcat cu un sacou nou și a făcut fotografii de grup cu ocazia evenimentului „Ziua fetelor” la parlamentul statal.

Nu toți politicienii germani au îndurat cu atâta stoicism astfel de afronturi.

Cancelarul Helmut Kohl a fost atacat de demonstranți cu ouă, roșii și vopsea în orașul Halle în anul 1991. Liderul german i-a alergat furios pe atacatori staff-ul său și o barieră de manifestanți l-a împiedicat să lovească pe cineva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`